Yunanistan turizm için koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Yaz turizminde önemli bir ülke olan Yunanistan, sezonu değerlendirebilmek adına harekete geçti. Plajları ve arkeolojik alanları açarak dünyaya “turizme hazırız” mesajı veren Yunanistan, koronavirüs önlemlerini kaldırarak yaz sezonunu başlatmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 18:02 GÜNCELLEME 21.05.2020 18:02 DÜNYA
Yunanistan turizm için koronavirüs önlemlerini kaldırıyor
Yunanistan turizm için koronavirüs önlemlerini kaldırıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yara alan turizm endüstrilerinden biri de Yunanistan. Özellikle 2 aylık bir süreci boş geçen Atina yönetimi, yaz sezonunu boş geçirmemek adına yeni bir programı hayata geçiriyor.

 

Yunanistan'da ekonominin canlandırılması adına 25 Mayıs’ta yat turizminin serbest bırakılması ile turizmde ilk aşama gerçekleşecek. Hem de önlemleri neredeyse kaldırarak!

 

TURİZM BAŞLATILIYOR

NTV'nin Atina muhabirine dayandırdığı özel haberine göre 12 ay hizmet veren otellerin ve kamp alanlarının 1 Haziran’da açılması ile turizmde ikinci aşamaya geçilecek. Üçüncü aşama ise 15 Haziran’da sezonluk otellerin açılması ile gerçekleşecek. 15 Haziran’dan itibaren yurt dışından ziyaretçiler Atina’daki Eleftheros Havaalanı’na gelebilecek. 1 Temmuz’dan itibaren ise Yunanistan’ın diğer turizm destinasyonlarına yurt dışından direkt uçuşlar başlayabilecek.

ÖNLEMLER AZALTILIYOR

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, Yunanistan’a gelecek turistlere Korona testi veya karantina zorunluluğu olmayacağını duyurdu. Ancak epidemiyolojik amaçlı bir takım testlerin de yapılabileceğini kaydetti.

Vaka sayılarına ilişkin verilerin iyi olduğu yaklaşık 20 ülkeden turist kabul edilmesi planlanıyor. Öncelikli ülkeler belirlenirken, ülkelerdeki epidemiyolojik verilerin, mesafelerin ve soydaş nüfus göz önüne alınması, önceliğin başta Almanya olmak üzere Kuzey Avrupa ülkelerine verilmesi, Güney Kıbrıs ve İsrail’e de yeşil ışık yakılması bekleniyor. 

ALTERNATİF TURİZM

Öte yandan, Koronavirüs sonrası dönemde Yunanistan’da alternatif turizm şekilleri de ön plana çıkmaya başlıyor. Ülkede karavanlara olan ilgide artış gözlemlenirken, sektördeki işletmeler artan talebi karşılamakta zorlanıyor. Virüs tehlikesinden uzak durmak için ideal bir alternatif olarak görülen karavanların günlük kira tutarı ortalama 160 euroyu buluyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR