DEAŞ'ın iki kritik ismi Deyrizor'da öldürüldü

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, SDG ismini kullanan YPG/PKK ile düzenlediği operasyonda, DEAŞ'ın sözde Kuzey Bağdat sorumlusu ve sözde lojistik sorumlusunu Suriye'de öldürdüklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2020 00:21 GÜNCELLEME 23.05.2020 00:36 DÜNYA
DEAŞ'ın iki kritik ismi Deyrizor'da öldürüldü
DEAŞ'ın iki kritik ismi Deyrizor'da öldürüldü

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, SDG ismini kullanan YPG/PKK ile düzenlediği operasyonda, DEAŞ'ın sözde Kuzey Bağdat sorumlusu ve sözde lojistik sorumlusunu Suriye'de öldürdüklerini açıkladı.

 

 

Kaolisyondan yapılan açıklamada, Suriye'nin Deyrizor ilindeki bir DEAŞ sığınağına yapılan baskında, DEAŞ'ın sözde Kuzey Bağdat sorumlusu Ahmed İsmail el Zavi ile örgütün sözde lojistik sorumlusu Ahmed Abdu Muhammed Hasan el Cuğayfi'nin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bu iki DEAŞ elebaşının ortadan kaldırılması DEAŞ'ın masum sivillere ve güvenlik ortaklarımıza yönelik saldırılarını bertaraf edecektir." ifadesi kullanıldı.

 

 

YORUMLAR 4
  • hemmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın verdiği görevleri bitti. Artık onları teker teker ortadan kaldırma zamanı...
    Cevapla
  • memo ığ 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların görevi bitmiştir ypg ye değer vermek için vermiştir
    Cevapla
  • Dört göz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu böyle cia/ mossad uydurma örgüt deaş haberlerini vermeyin...!adamlar pkk/ ypg yi meşrulaştırmak ve pkk lı teröristleri kahraman göstermek için düzmece senaryo ile dünya ya algı operasyonu yapıyorlar....!maksat türkiyenin haklı karşı durumunu zaafa uğratmak!
    Cevapla
  • Bilmeyen bilir 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve butun yalpakci orgut ve Devletler ve onları dost edinen bütün devletleri ALLAH tez zamanda kahru perişan eylesin...!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR