Libya'da rüzgar tersine dönünce AB panikledi: Artık vakti geldi

Darbeci Hafter'in bayram, mübarek gün demeden Trablus'a bomba yağdırmasına sessiz kalan AB'nin, Türkiye'nin desteğiyle Libya ordusunun zaferler kazandığı süreçte taraflara ateşkes çağrısında bulunması dikkat çekti. AB Libya Delegasyonu Başkanı Alan Bugeja "Çatışmaların sonlandırılması ve diyaloğa dönülmesi için sürekli yapılan çağrıları duymanın vakti geldi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2020 00:43 GÜNCELLEME 24.05.2020 00:43 DÜNYA
Libya'da rüzgar tersine dönünce AB panikledi: Artık vakti geldi
Libya'da rüzgar tersine dönünce AB panikledi: Artık vakti geldi

Libyalıların bayramını kutlayan Bugeja, ülkedeki tüm tarafları "Ramazan Bayramı'nın maneviyatına saygılı olmaya ve kutsal bayram günlerinin, İslam dininin esası olan barış, huzur ve merhamet içinde kutlanmasına müsaade etmeye" çağırdı.

 

Bugeja açıklamasında, "Bu yılki Ramazan Bayramı idrak edilirken, koronavirüs salgınından muzdarip ülkede binlerce Libyalı, hala ölüm, yıkım ve yerinden olmalara neden olan savaştan etkilenmeye devam ediyor. Çatışmaların sonlandırılması ve diyaloğa dönülmesi için sürekli yapılan çağrıları duymanın vakti geldi." ifadesini kullandı.

Bugeja bu seçeneğin krizin çözümü için tek yol olduğunu kaydetti.

 

 - LİBYA ORDUSUNUN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Libya'da, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler, başkent Trablus'u ele geçirebilmek için 4 Nisan 2019'da operasyon başlatmıştı. Bu süre zarfında pek çok yerleşim alanı hedef alınmış ve çok sayıda sivil yaşamını yitirmişti.

Son dönemde ise Libya Ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında pek çok askeri başarıya imza attı. Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerdeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok.ayni hatayı Kıbrıs ta yaptik hala uğraşıyoruz.umh tamamen libyayi almali
    Cevapla
  • Analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    O adi AB. Her yıl Ramazan ayında filistini kana bulayan terörist İsrail’e neden ses çıkarmadı ?????? Hafter bomba yağdırırken nerdeydiniz Terör destekçisi Avrupa. Biz sizi çok iyi tanırız.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce temizlik yapalım sonra bakarız o işlere
    Cevapla
  • Bosna Hersek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersekte ,sırplar yüzbinlerce Bosnalıyı hunharca katlettiler. Bosnalıların eline silah geçtiğinde katliamlara ses çıkarmayan Avrupa toplulukları barıış dayatmasıyla Bosnalıların ilerleyişini durdurdu. Tarih Libya'da tekerrür etmesin lütfen!
    Cevapla
  • Hakikat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kökten ateşkes olacak inşallah komple aldık mı ateş te kesilir merak etmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR