New York Times'dan çarpıcı Kovid manşeti: Ölenlerin isimlerini paylaştılar

Dünyanın en prestijli gazetelerinden New York Times, çok çarpıcı bir habere imzasını attı. Gazete, Koronavirüs salgını sebebiyle ülkede yaşamını yitirenlerin isimlerini birinci sayfaya bastı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2020 10:16 GÜNCELLEME 24.05.2020 10:47 DÜNYA
New York Times'dan çarpıcı Kovid manşeti: Ölenlerin isimlerini paylaştılar
New York Times'dan çarpıcı Kovid manşeti: Ölenlerin isimlerini paylaştılar

Koronavirüs salgınının merkezi konumuna gelen ABD'de, New York Times gazetesi konuya dikkat çeken oldukça çarpıcı bir "habere" imza attı.

 

Dünya genelinde yayınlanan resmi verilere göre 97 binden fazla Kovid-19 nedenli ölümün yaşandığı ülkede duruma dikkat çekmek isteyen gazete yönetimi, salgının başladığı günden beri yaşamını yitirenlerin isimlerini birinci sayfaya taşıdı.

KOVİD ÖLÜMLERİNİ PAYLAŞTILAR

Ülkedeki ölü sayısı 97 bini geçerken, 100 bin sınırına çok yakın olunan bu günlerde, salgına dikkat çekmek için gazetenin manşet sayfasında, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren yaklaşık bin isime yer verilirken diğer isimler de arka sayfalarda yer buldu.

 

Haberin editörlerinden Simone Landon, haftalar boyunca ülke çapındaki bütün gazeteleri tarayarak ölüm ilanlarına baktıklarını söyledi. Landon, “Her insan özel ve eşsiz bir bireydi. Onları hatırlamak için yaptık” ifadesini kullandı.

Ulusal haberler editörü Marc Lacey ise, “Ben insanların 100 yıl sonra baktıklarında şu an neler yaşadığımızı görmelerini sağlamak için bir şeyler yapmak istedim” dedi.

NYT'YE TEPKİLER

New York Times'ın hazırladığı bu manşet, sosyal medyada da oldukça büyük bir karşılık buldu. Gazete, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı fotoğrafta manşeti takipçileriyle paylaşırken; görsel tepkilere de neden oldu.

Gazetenin takipçilerinin bir kısmı NYT'nin bu çalışmasını takdir ederken, kimileriyse durumun bu noktaya gelmesi nedeniyle Trump yönetimini eleştiri yağmuruna tuttu. 

Bununla birlikte bazı kullanıcılar da gazeteyi bu şekilde bir haber yaparak paniğe, umutsuzluğa sevk ettiği gerekçesiyle eleştirdi.

ABD'DE KORONAVİRÜS SALGINI

Salgının en çok etkilediği yer haline gelen ABD, Koronvirüs'ün yeni merkezi konumunda bulunuyor. Her geçen gün rakamlar hızla katlanırken, durum artık endişe verici boyutu bile geçti.

Ülke genelinde 1.6 milyonu aşan pozitif vaka sayısı tespit edilirken, ölü sayısı 100 bin sınırına dayandı. Salgın hastalık özellikle ülkenin metropollerinde hızlı bir yayılım gösterirken en büyük yarayı New York aldı.Burada 359 bin 926 pozitif vaka tespit edilirken, 29 bin 031 de ölüm meydana geldi.

KAYNAK : The New York Times
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    sirf Trump a cakmak icin yapilmis bisey.bunlarin basini dunyanin en satilmisidir
    Cevapla
  • Kimy10 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bizde yokmu?
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    bir varil petröl için insanları katleden zihniyet acaba birazcık akıllanırmı,mazlumların ahı yerde kalırmı bu dünyada çıkmazsa elbette ahirette çıkar,fakat biz dünyada görmek istiyoruz zülüm imparatorluklarının çöküşünü seyretmek istiyoruz Yüce Rabbim nasip eyle.
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • DELİ DUMRUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel güzel! Biz buyuz , bu kadar insanın katliamına vesile olduk diyor bu çakallar. Gelecekteki insanlar da "Vay be! Bizden önceki abdliler insanlıkla hiç İLGİLENMEMİŞLER" derler bari. Tabii önemliyse!
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi rezilliklerini kendi yüzlerine vurmuşlar. Ölümlerin çoğu devletin almadığı önlemlerden ve ihmallerinden kaynaklanıyor. Marifetmiş gibi bir de kendi halkıyla dalga geçercesine ölenleri paylaşmışlar
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    gazetenin yaptığı güzel bir çalışma, ileriki nesiller hatırlayacaktır.. basılı döküman olursa daha kalıcı olur.. peki acaba bizim gazeteciler ne işle uğraşır, milli bir meselede birlikte olabilirler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR