Korona virüsün üretildiği iddia edilen laboratuvarın direktöründen şaşırtan açıklama

Çin'de koronavirüsün (corona virüs) ilk ortaya çıktığı iddia edilen ve 2004 yılından beri yarasalar üzerinde corona virüs çalışmaları yürüten Wuhan Viroloji Enstitüsünden önemli bir açıklama yapıldı. Laboratuvarın direktörü Wang Yanyi, virüsün Vuhan'da yayılmaya başlamasından sonra ilk kez 30 Aralık'ta örnek topladıklarını ve bu tarihten önce virüsün varlığından bile haberdar olmadıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2020 08:51 GÜNCELLEME 25.05.2020 08:51 DÜNYA
Korona virüsün üretildiği iddia edilen laboratuvarın direktöründen şaşırtan açıklama
Korona virüsün üretildiği iddia edilen laboratuvarın direktöründen şaşırtan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından “koronavirüsün (corona virüs) üretildiği laboratuvar” diye tanımlanan Wuhan Viroloji Enstitüsünden, korona virüsle ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

Aksam.com.tr’nin  aktardığı habere göre, Wuhan Viroloji Enstitüsü Direktörü Wang Yanyi, yarasalardan alınan canlı durumdaki üç farklı korona virüs türü üzerinde çalıştıklarını, fakat bunların dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 ile benzerliklerinin yüzde 79,8 oranında olduğunu belirtti.

2004 yılından beri yarasalardan aldıkları korona virüsler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda topladıkları virüsleri izole etmeyi her zaman başardıklarını söyleyen Yanyi, ellerindeki örnekler ile mevcut korona virüs salgını arasındaki farklılığın çok büyük olduğunu ifade etti.

 

 

“VİRÜSÜN VARLIĞINDAN BİLE HABERDAR DEĞİLDİK”

Korona virüsün Vuhan’da yayılmaya başlamasından sonra ilk olarak 30 Aralık’ta örnek toplamaya başladıklarını söyleyen Yanyi, şunları kaydetti:

“Laboratuvarda görev alan bilim insanları o güne dek ne virüsle karşılaştı, ne onu araştırdı, ne de onu gizlemeye çalıştı. Aslında, tıpkı diğer herkes gibi, biz de o güne dek virüsün varlığından bile haberdar değildik. Sahip olmadığımız bir şey nasıl bizim laboratuvarımızdan sızmış olabilir ki?”

KORONA VİRÜSÜN ÇIKIŞ NOKTASIYLA İLGİLİ FARKLI İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR

Medikal dergi Lancet tarafından yapılan bir analize kapsamında Çin’deki ilk 41 corona virüs vakası incelenmiş ve bunların 27’sinin Vuhan’daki bir hayvan pazarından doğrudan etkilendikleri kaydedilmişti.

Öte yandan, yine aynı analize göre, ilk corona virüs vakasının söz konusu pazarla herhangi bir etkileşimi olmadığı açıklanmıştı. Corona virüsün Vuhan hayvan pazarından çıktığına ilişkin ilk teori, bu bilgi ışığında görece zayıflamış ve gözler Wuhan Viroloji Enstitüsüne çevrilmişti.

Bilim insanlarının “corona virüsün insan ürünü olmadığı” yönündeki açıklamalarına rağmen, Wuhan Viroloji Enstitüsünde yarasalar üzerinden yapılan araştırmalarla ilişkili olarak virüsün kazayla laboratuvardan sızmış olabileceği öne sürülmüştü.

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Altay 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki laboratuvarda yarasa mu üretiliyormuş
    Cevapla
  • Yaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar koyun kopyaladılar. Ve bu koyuna bir isim verdiler. Klonlama seviyesine gelmiş genetik bilimi için virüs geliştirmek belki de kolaydır. Virüsün gen haritasının çıkarılması da engelleniyor. Abd de bir doktor korona ile ilgili bulguları olduğu için evinde öldürülüyor. Korona için çalışan birimlere siber saldırılar oluyor. Niye ki.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni virüs türlerini geliştirebilecek kadar gelişmiş bir laboratuvarın bu virüsün sızmasını engelleyebilecek durumda olmadığını düşünmek akıllıca değildir. Bilerek ve isteyerek sızdırmanın da Çin’in kendi ayağına sıkmak olacağını Çin’liler bilebilir. Çin’in ilk SARS vakasından sonra bu tür tehditlere karşı virüs araştırması yapması normaldir. Ama Çin’in bir virüsü istediği şekle sokup biyolojik silah olarak kullanmak gibi bir teknolojisi olduğuna inanmıyorum. Teknoloji seviyesinin mevcut virüsler ve doğal mutasyonlarını araştırmaya bile tam yetmiyorken ve tüm dünya bir virüsle baş edemezden değil sadece Çin’in tüm dünya ülkelerinde de bu teknolojinin olduğuna inanmak için bile sebep yoktur.
    Cevapla
  • Bir Komplo teorisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemiden evvel, Çin ve ABD arasında ekonomik savaş başlamıştı. Abd bir çok Çin ürününe ambargo ve ağır vergiler koymuştu. Çin de buna ciddi karşılıklar veriyordu. Tam da bu dönemde Çin'de yeni virüsün patlak vermesi ile Çin ekonomisi tepetaklak oldu. Wuhanda biyolojik araştırma laboratuvarının olması, Dünyayı Virüsün buradan çıktığına inandırmak için çok iyi bir yer konumuna getiriyordu.. Ve virüsü bu bölgeye saldılar. Sonuç, tüm dünyanın Çin'le olan ticari ve turistik ilişkileri kesildi. Üretim durdu. Bir çok üretici fabrikalarını kapattı. Başka ülkelere taşımayı düşünüyor. Cin ne yapacağını şaşırmış vaziyette şokta, Abd hâlâ Çin'e vurup duruyor.
    Cevapla
  • Yaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar koyun kopyaladılar. Ve bu koyuna bir isim verdiler. Klonlama seviyesine gelmiş genetik bilimi için virüs geliştirmek belki de kolaydır. Virüsün gen haritasının çıkarılması da engelleniyor. Abd de bir doktor korona ile ilgili bulguları olduğu için evinde öldürülüyor. Korona için çalışan birimlere siber saldırılar oluyor. Niye ki.
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanılıyorsun çin şu an küreselci şeytanların teknoloji üssü konumunda ve çin bu adamlar için çok büyük bir laboratuar durumunda. Şu anda yüksek teknoloji ile kitleler nasıl kontrol edilir bunun deneylerini tüm çin toplumu üzerinde yapıyorlar.
    Cevapla
  • Yaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kovid 19 tek hücreli bir canlıdır. Aklı beyni iç organları yoktur. Tek hücrelidir. Şimdi insan hücresi mutasyon geçirince kanser oluyor ki müthiş kusursuz yaratılmış bir beyin tarafından yönetilmesine rağmen. Gelelim beyni olmayan tek hücreli virüse, virüs mutasyona uğruyor yani genleri değiştiriliyor ve kendini geliştiriyor. Çoban köpeklerinin boğazına takılan kilte gibi kendine bir koruma kalkanı oluşturmuş beyni yok ama iyi düşünmüş kendini iyi geliştirmiş. Laboratuvarda üretildiği gün gibi açık. Bu mutasyon hikayeleri ile ancak bilmeyenleri kandırırlar.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    çinlilerin sözü de ürettikleri mallar gibi. güvenilmez. 2019 da o labaratuarın çok tehlikeli virüsler barındırdığına dair makaleler yazılmış. internet bunlarla dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR