Yemenli mülteci çocuğun gözlüğü hayır için satıldı

Yemen’in Ma’rib şehrindeki bir mülteci kampında yaşayan ve yaptıkları telden gözlükle bir anda isimlerini duyuran iki mülteci çocuk, büyük bir hayıra vesile oldu. Metal tellerden yaptıkları gözlükler açık artırmayla satışa sunulurken gözlük 2 milyon 500 bin Yemen riyaline ( yaklaşık 4 bin dolar) alıcı buldu. Elde edilen para mülteci çocukların bayramlık kıyafet ve ihtiyaç almak için kullanılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2020 16:44 GÜNCELLEME 26.05.2020 16:44 DÜNYA
Yemenli mülteci çocuğun gözlüğü hayır için satıldı
Yemenli mülteci çocuğun gözlüğü hayır için satıldı

Körfez ülkelerinin başını çektiği koalisyon, Yemen'i savaş alanına çevirdi. Pek çok çocuk bombalarla yaşamını yitirirken, bir kısmı ise annesiz, babasız, ailesiz kaldı. Ülkenin bir çok yerinde mülteci kampları yer alırken, bu kamplar o çocukları da ağırlıyor.

 

 

O mülteci kamplarından biri olan Ma’rib şehrindeki, bir umut hikayesine sahne oldu.

TEL GÖZLÜK SEMBOL OLDU

Mülteci kampında yaşayan iki çocuğun, metal tellerden yaptıkları gözlük, sosyal medyada çokça yorum almış, gündem haline gelmişti. Yemenli foto muhabir Abdullah Al-Jaradi'nin çektiği fotoğraf ise hemen herkes tarafından paylaşıldı.

 

 

Mülteci çocukların yaptığı bu gözlük, oldukça anlamlı bir proje için kullanıldı. Hayırseverer için açık artırmaya çıkartılan gözlük, mültecilere yardım için satışa sunuldu.

REKOR FİYATA ALICI BULDU

Yemenli foto muhabir Al-Jaradi'ye çocuklar tarafından hediye edilen gözlük Jaradi'nin Facebook’taki hesabından açık artırmayla satışa sunuldu. Hayırseverlerin de katkı sağladığı bu proje, rekor bir fiyata alıcı buldu.

1 milyon, 2 milyon ve son olarak 2 buçuk milyon Yemen Riyali teklif edilen gözlük alıcısını buldu. Gözlük yaklaşık 4 bin dolar değerindeki teklife satılırken, para öncelikli olarak mülteci kampındaki çocuklara bayramlık ve ihtiyaç alınması için kullanılacak.

FOTOĞRAF YARIŞMASINA KATILIYOR

Al-Jaradi'nin kampanyası bununla da sınırı kalmadı. Sosyal medya hesapları üzerinden pek çok kişi Jaradi'nin kampanyasına bağış yaparken, gözlüğün duyulmasına sebep olan o fotoğraf karesi de fotoğraf yarışmasına katılıyor.

Twitter üzerinden bir hayırseverin başlattığı yarışmaya katılan Jaradi'nin fotoğraf karesine de en iyi 5 fotoğraftan biri seçilmesi halinde ödül verileceği açıklandı. Jaradi ise kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, fotoğrafının birinci gelmesi durumunda elde edeceği tüm parayı yardım amaçlı olarak yine çocuklar için kullanacağını, kendisine destek verilmesi durumunda yapacağı bağışın tüm belgelerinin de şeffaf bir biçimde paylaşılacağını duyurdu.

 

FOTO MUHABİRE DEV DESTEK

Sosyal medyada fotoğrafın gündem oluşturması bir tarafa, bu kampanyanın duyulması, Yemenli foto muhabir Al-Jaradi'ye dev destek oluşturdu. Jaradi'ye sosyal Twitter, facebook gibi sosyal platformlar üzerinden ulaşanlar bazı hayırseverler maddi yardım teklifinde bulunurken, bazılarıysa Yemenli muhabire yorumlarıyla katkı sağladı.

Kampanya Yemen olduğu kadar uluslararası alanda da çokça karşılık buldu. Pek çok batılı medya tel gözlük ve karadi sayesinde Yemen'deki kamplarda yaşayan çocuklardan haberdar oldu...

YORUMLAR 5
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ağzını yediğim güzel çocuk size ne yaptı tellerle oynuyor.O minicik zayıf elleriyle size ne yapabilir eyyy gözyaşı kabiliyeti olmayan hayvana ağlayan insan yavrusunun parçalanmasına bir düşman daha yok oldu hazzıyla keyifle bakan caniler.Çanlar sizin için çalmak üzere.
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    AB nin sahte Davinci tablolarına 400 milyon dolar veren Suudi veiahtı Muhammed eğer insanlığın varsa işte sana fırsat öldürdüğünüz binlerce cocuğun vebali ülkenizi maf etti belki diyer çocukları kuratarabilirsın
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin zehirli paralari bu helal sut emmislere nasip olmaz kardesim. Onlar ancak paralarini haramzadelere meze ederler. Allah(c.c) yemenli kardeslerimizi tez vakitte karsiliksiz riziklandirsin.
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç 4 bin dolar gelir bol kazançlar
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Maksat yardım kardeş alan kişi güzel bir salih amel işlemiş
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR