Koronavirüsle ilgili yeni araştırma: Tüm bilgiler çürütüldü

Hollanda'nın Amsterdam Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, koronavirüse karşı kazanılan bağışıklık süresinin 6 ayı geçmeyebileceği ortaya çıktı. Bu araştırma, Kovid-19'a karşı tek çarenin etkili bir aşı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2020 02:30 GÜNCELLEME 27.05.2020 02:52 DÜNYA
Koronavirüsle ilgili yeni araştırma: Tüm bilgiler çürütüldü
Koronavirüsle ilgili yeni araştırma: Tüm bilgiler çürütüldü

Amsterdam Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 35 yaş üstü 10 erkek üzerinde enfeksiyonlar sonrası dönemlerle ilgili bulgular raporlaştırıldı. Rapora göre; koronavirüse karşı kazanılan bağışıklık süresinin 6 ayı geçmediği belirtildi.

 

 

Rapor, Kovid-19'a yakalanmış kişilerin, elde edilen bağışıklık sayesinde bir daha bu virüse yakalanamayacağı tezini çürütüyor. Yine bu rapor, dünyada bir çok hükümetin, Kovid-19'u geçirenlerin bir daha bu virüsle ilgili tehdide muhatap olmayacağı düşüncesini de boşa çıkartıyor.

Araştırma sonucuna, 35 yaş üstü 10 erkek üzerinde enfeksiyonlar sonrası dönemlerle ilgili bulgular üç ila 6 ay süreyle karşılaştırılarak ulaşıldı.

 

 

ANTİKORLAR UZUN SÜRE DAYANMIYOR

Buna göre, bu virüslere koruyucu bağışıklığın 6 ay süre sonunda kalmadığı gözlendi ve bu tür virüslere karşı oluşan antikorların uzun süre dayanamayacağı sonucuna varıldı.

Araştırma sonucuna göre, koronavirüs türlerinden birisi olan ve mevsimsel olarak görüldüğü düşünülen "SARS-CoV-2" virüsünün tekrar ortaya çıkması da gündeme gelebilir.

Yine araştırmaya göre koronavirüslerin dört türü de biyolojik olarak birbirinden farklı ve çok az ortak özelliklere sahip. Bu araştırma, Kovid-19'a karşı tek çarenin etkili bir aşı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Türkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hicbir konuda bu kadar tutarsız, bu kadar gerçek dışı açıklama yapılmadı neymiş bu , her gün yeni yeni uyduruk şeyler, insanların korkuları üzerinden bir dümen çeviriyorlar, bir gün çıkar ortaya. Artık hicbir açıklamaya itibar etmiyorum. Kalan hayatımızı da rezil etmeyin, Bırakın insan gibi yasayalım, vampirler.
    Cevapla
  • Sinan D 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs çıkalı daha 6 ay olmadı ,bu mallar nasıl 6 ay korumayacağını söyleyebiliyorlar ki..Biraz mantık lütfen.. İlaç firmalarının satılık kalemleri yine iş başı yapmış anlaşılan..yapabilir ,edebilir gibi laflar hiç bilimsel değil..bilim bu değildir..net sonuca varırsın paylaşırsın..
    Cevapla
  • 6 ay oldumu? 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalığın ortaya çıkması bile 6 ay olmadı. antikorların 6 ay içinde yok olduğunu nasıl ölçtünüz? bilim şarlatanları iş başında... çünkü illa etkili bir aşı şartmış... işte her şey bu cümlede saklı...
    Cevapla
  • Oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    bence inanmamak lazım sadece üfürüyorlar gibi
    Cevapla
  • Akil 3 yıl önce Şikayet Et
    hala devam korku psikolojisini devam ettirmeye.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bir de çözümü söylesen de uygulasak. Uyarmayıp ne yapacak hocamız,belki sayesinde binlerce insan kurtuldu. Ya sen ne yapıyorsun hafife alarak, hizmet mi etmiş oluyorsun. Git bir de bunu hastalığı atlatmışlara veya şu an hasta olanlara anlat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR