ABD'de sular durulmuyor! Her taraf yangın yeri!

Amerika Birleşik Devletleri'nde gündemde yine şiddet görüntüleri var. ABD'nin Minneapolis eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd, polis şidddetini gündeme taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2020 17:07 GÜNCELLEME 28.05.2020 18:27 DÜNYA
ABD'de sular durulmuyor! Her taraf yangın yeri!
ABD'de sular durulmuyor! Her taraf yangın yeri!

Floyd'un ölümüne neden olan gözaltının ardından binlerce kişi olayı protesto etmek için toplandı. Göstericiler sloganlar atarak ABD'deki polis şiddetini protesto etti. ABD'de çıkan olaylar ise dünyanın gözünü tekrar bu ülkeye çevirdi.

 

PROTESTOCULARA SERT MÜDAHALE

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce göstericiye polis müdahale etti.

 

Yerel medyada yer alan haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre göstericiler, önceki gün Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen çoğunluğu siyahi göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı.

Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı.

 

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Polis adamı resmen Dünyanın gözünün içine baka baka boğdu.ABD O polise idam cezası vermedikçe iflah olmaz.Çöküşü vahim olur.Tek kelime ile vahşet.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden münafıklardan hiç kimseyi bırakma!
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    çoook polis ölecek amerikada görün bakın hemde bu sene içinde
    Cevapla
  • abdsiyonisdüşmanı 3 yıl önce Şikayet Et
    geberdiğiniz günü dört gözle bekliyoruz. abd nin parça pıllik olduğunu inşallah ölmeden görürüz.kafirler ve zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • arcetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayları bunun yanında doğumgünü partisi gibi kalıyor. Fakat bizim medyada tık yok. Hayırdır ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR