Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın zoruna gitti! Son dakika Ayasofya açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Ayasofya'da yapılacak fetih töreniyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Petsas, "Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu. Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor. Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2020 16:47 GÜNCELLEME 29.05.2020 16:58 DÜNYA
Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın zoruna gitti! Son dakika Ayasofya açıklaması
Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın zoruna gitti! Son dakika Ayasofya açıklaması

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunacağının duyurulmasının ardından Yunanistan'dan bir açıklama geldi.

 

"BU DURUMDAN RAHATSIZIZ AMA MEYDAN OKUMAYI KABUL EDİYORUZ"

SKAI TV'ye konuşan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Yunan hükümetinin Ayasofya'da yapılacak bir etkinliği onaylamadığını söyledi. Petsas, "Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu. Çünkü Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor" ifadelerini kullandı. Ayasofya ile ilgili tartışmaların ilk kez yaşanmadığını hatırlatan Petsas, "Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz. Ancak her zaman uluslararası hukuka dayanan iyi komşuluk ilişkilerini öne çıkaracağız" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

İstanbul'un fethi kutlamalarıyla ilgili dün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek. Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesinin askerini bile diger bir söyleyi$ ile milli namuslarini bile almanlara bir kac oyroya teslim etmi$ gurursuz ve hirsiz millet.Ulan her$eyimiza sahip cikiyor bizim diyorsunuz.! icleri kin nefret dü$manlik dolu bir millet.Pazar günleri gittikleri kiliselerde papazlari kin nefret dü$manlik yerine insanlik vaazlari verseler idi dü$manliklari als bu kadar olmiycakti.Yüzlerce masum Türkü Kibrisda katliam yapan canli canli su kuyularina atanda´bir Din adami makarios idi..Belliki dü$manliklariniz inancinizdan geliyor.ALLAH belanizi vermi$ var oldugunuz müddetce hep Türk korkusu ile yatip kalkacasiniz.Gurursuzlar.
    Cevapla
  • i.b.türer 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanitadaki camileri,giritteki cami ve mezar taşlarını alarak yol ve duvar yatığınızı biliyoruz.zaten sizin bizansın halkı değilsinizsizin devletiniz nezaman kuruldu,?cahil palikaryalar.geçenlerde atinada yapıla <pontus rumları >anma törenini unutmadık.siz batılı emperyal güçlerin şımarık devleti,yakında kökünüz kazınacak.sözde aristonun soyundan geliyorlar.!mekodonyalı büyük iskendere bile sAHİP ÇIKTINIZ.
    Cevapla
  • musaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetih Kutlamalarında İmamoğlu neredeydi?
    Cevapla
  • işin aslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet koca kafalı iyi bildin meydan okuyoruz
    Cevapla
  • Can01 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Daima Hazırız Haçlı kanında Çimmeye Reis in destur vermesi yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR