Yüzde 100 yerli ilk ve tek uçak gemisi seferine başladı

Çin'de donanmaya ait, bütünüyle Çin üretimi olan tek uçak gemisinin deneme seferleri yaptığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2020 12:20 GÜNCELLEME 30.05.2020 17:41 DÜNYA
Yüzde 100 yerli ilk ve tek uçak gemisi seferine başladı
Yüzde 100 yerli ilk ve tek uçak gemisi seferine başladı

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Rın Guoçiang, silahlarının test edilmesi ve mürettebatın eğitimini artırmak amacıyla Şandong uçak gemisiyle deniz talimlerinin planlandığı gibi yapıldığını söyledi.

 

GÖVDELERİ SOVYET TASARIMINA DAYANIYOR

Şandong, Çin'in hurda olarak Ukrayna'dan satın aldığı ve yeniden tefriş ettiği Liaoning'den sonra hizmete giren ikinci Çin uçak gemisi oldu. Her iki gemide de uçuş güvertesi, Sovyet tasarımlarına dayanıyor. 

 

Pekin yönetimi, uçak gemilerine sahil hattını ve ticaret yollarını korumak için ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. 

Liaoning uçak gemisinin nisan ayında Japonya ile Tayvan arasındaki uluslararası sularda seyrettiği bildirilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bunları sağlık turizmine bakın. Türkiye ye her gelen turistin paket tur içindeki fiyata dahil olan check UP yapılacağını bilmesi iyi olmaz mı? Düşünün Türkiye'ye gelen turist ülkesine giderken chevk UP yaptırıyor. Korona testi sonucuna göre de ülkesine sağlıklı dönüyor. Hangi ülke bununla rekabet edebilir.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyisini yapsak bile.Batı dünyası Bize düşmanca davranmaya ve engellemeye siyası kültür geliştirmiş. Gerçek rekabet batı sisteminde yok.
    Cevapla
  • Sağduyu 3 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna varyak gemisinin boğazdan geçerek çine gitmesini destekleyen Türkiye , tek kutuplu dünya düzeni yerine , çokkutuplu dünya da daha rahat edeceğini düşünmüştü. Çinin eli şimdiden ortadoğuya kuzey ıraka bile uzanmaya başladı. Kendi gücü yerine ona buna dayananlar nereye kadar. Çin daha dün işgal ettiği doğu Türkistanı asimile etmek için yapmadık zulüm bırakmadı.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    muta abimizi şiddetle destekliyorum YARATMAK EL HALİK OLAN ALLAHA MAHSUSTUR.YARATIK YARATAMAZ.
    Cevapla
  • Erdal Atalay 3 yıl önce Şikayet Et
    İbn-i Haldun'un (Büyük İslam Bilgini)"Mukaddime"(ön söz"adlı kitabını okuyun.İslam Dünyası neden geri kaldı?"Herkes ancak ana dilinde bilim öğrenebilir""Kuzey ve batı Afrika'lılar,Arapçayı sonradan öğrendikleri ve tam(doğru)bilemedikleri için,bilm eğitimini gerektiği gibi yapamadılar.Buralarda bilim ,bundan geridir.".Türkçesinin yerine,Arapça,Farsça,İngilizce,Fransızca...v.b. kullanmayalım....İbn Haldun'u okuyun beni daha iyi anlıyacaksınız.(Gerçi çeviri de,Arapçadan sanki Arapçaya çevirilmiş(!)gibi....Ama dedim ya ,"Mukaddime'yi okuyun. (O'nu okumamış olmak,çok büyük eksiklik)
    Cevapla
  • garib 3 yıl önce Şikayet Et
    buna Turkiye izin vermedimi ??? original gemi Istanbul bogazindan hurda deyip gecmesine izin verdik . hatirlasaniza . cin kopyada iyidir bunlar kendi zekalarindan bulus yapamazlar . omurleri boyu ideolojileri bastirilan millet yaratici olamaz ....
    Cevapla
  • muta 3 yıl önce Şikayet Et
    yaratici demesek birsey becerip ortaya koyamaz desek daha doğru olmazmi...yaratmak demek yoktan var etmek demektir oda ALLAH BİR SIFATIDIR ALLAH ZATINDA SIFATLARINDA İSİMLERİNDE TEKDİR VE ORTAĞI YOKTUR .... GARİP ABİM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR