Rusya'dan Suriyeli mahkumlara ahlaksız Libya teklifi

Suriye'de Esed rejimi mahkumlarına Rusya'dan çok ilginç bir teklif geldi. Moskova yönetiminin önce ailelere sonra mahkumlara "3 ay Hafter'e bağlı savaşmaları karşısında suçlarının silinmesi" teklifini götürdüğü belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2020 16:55 GÜNCELLEME 30.05.2020 16:55 DÜNYA
Rusya'dan Suriyeli mahkumlara ahlaksız Libya teklifi
Rusya'dan Suriyeli mahkumlara ahlaksız Libya teklifi

Rusya, Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki başkent Şam'daki hapishanelerde yatan mahkumlara Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in saflarında savaşmaları halinde suçlarının silinmesi teklifinde bulunduğu iddia edildi. Suriye merkezli Syrian Call'ın haberine göre, Rusya'nın önce mahkumlara daha sonra da ailelerine gönderdiği teklifle ilgili zaman tanındığı ifade edildi. Söz konusu teklife göre, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter için 3 ay savaşmaları durumunda suçlarının silineceği aktarıldı.

 

RUSYA PARALI ASKERLERİ HAFTER SAFLARINA GÖNDERİYOR

Rusya, başkent Şam'ın Zakiye ve Kisve bölgelerinden rejimle iş birliği yapan kişiler aracılığıyla anlaştığı 150 Suriyeliyi aylık 1000-1500'er dolar karşılığında savaşmaları için Libya'ya gönderdi. Rejim yanlısı paralı savaşçılar, Hafter safına katılmadan önce Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim Askeri Havaalanı'na götürülmüştü. Öte yandan Rusya, yaklaşık 10 gün önce Suriye'nin orta kesimindeki Humus ilinden 600, mayıs başlarında ise Suriye'nin farklı bölgelerinden birkaç yüz paralı savaşçıyı Libya'ya göndermişti.

 
KAYNAK : DHA
YORUMLAR 65 TÜMÜ
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi BAE finanse ediyor. Rusya'nın parası falan yok. Rusya Hafter etrafındaki ittifakın yöneticiliğine soyundu. Getirin PKK'yı da getirin de dünya bunlardan temizlensin.
    Cevapla
  • tcli 3 yıl önce Şikayet Et
    ben giderim hafterin dibine kadar girer domuz kurşununu böğrüne sıkarım alın beni
    Cevapla
  • ali can 3 yıl önce Şikayet Et
    seni gidi klavye sövalyesi seni uzaktan yazmak kolay hadi git bakalim seni kim tutuyor
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaşçı kalmamış galiba
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bu Rusya ne de bu ABD bu kadar masrafı şu anki ekonomik durumlarında tek başlarına yapmazlar. Peki finansör kim sizce? Evet bildiniz, onun için diyorum ki hesap günü var, zalimler için yaşasın cehennem. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    o mahkumların yerinde olsam teklifi kabul eder ve Libyaya giderdim. Elime silah verdikleri an dönüp Hafterci Rus, BAE, Suudili yada Fransız hangi komutanlar varsa onlara sıkardım. Esedin zindanlarında çürüyerek yada işkenceyle ölmek yerine bu daha onurlu bir davranış olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR