Su aygırı ve fil menüye girebilir! Tartışmalı yasa tasarısı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde hükümetin yeni 'Et Güvenliği' yasa teklifinde zürafa, gergedan ve fil gibi soyu tükenmekte olan yabani hayvanların tüketilmesine 'yeşil ışık' yakması büyük tepki topladı. Haziran ayı sonunda oylamaya sunulması beklenen tasarı başta hayvan hakları savunucuları ve çevreciler tarafından eleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2020 21:49 GÜNCELLEME 30.05.2020 21:49 DÜNYA
Su aygırı ve fil menüye girebilir! Tartışmalı yasa tasarısı
Su aygırı ve fil menüye girebilir! Tartışmalı yasa tasarısı

Aktivistler hükümetin et endüstrisini canlandırmak için uluslararası piyasaya az rastlanan et pazarlamayı hedeflediğini ileri sürüyor. Hayvan hakları savunucuları ayrıca tasarının korsan avcılığı daha da artırmasından endişeli. Yasa teklifinde aralarında gergedan, zürafa, fil ve su aygırının da bulunduğu 33 yeni yabani hayvan cinsi bulunuyor. 

 

Söz konusu hayvanların kesimi, tüketimi, ithali, ihracı ve satılmasına 'yeşil' ışık yakan metin aynı zamanda listede yer almayan kuş, balık ve sürüngenlerin de yasa kapsamı içinde bulunmasını öngörüyor.

Aktivistlerin diğer bir endişesi de bu tür hayvanların tüketilmesinin tıpkı Çin'de olduğu gibi insanlara hayvan hastalıklarının bulaşmasına davetiye çıkarması.

 

YORUMLAR 2
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğada hayvan kalmıcak bu gidişle
    Cevapla
  • Erol 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne bulursa yiyen mahlukatlar sıra fillere su aygirlarinami geldi lan sizin yüzünüze virüsle ugraşiyoruz..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR