ABD alev alev! Ülkede ayakta, ikinci dünya savaşından sonra ilk kez oldu...

ABD Başkanı Trump'ın gösterilerin bastırılması için ordu birliklerine görev verileceğini belirtmesinin ardından George Floyd'un öldürülmesi nedeniyle gösterilerin devam ettiği Minneapolis'e ABD ordusuna bağlı çok sayıda askeri araç girdi. Minneapolis gibi olayların arttığı Los Angeles, Detroit ve Philadelphia'da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Toplam 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2020 10:38 GÜNCELLEME 01.06.2020 14:00 DÜNYA
ABD alev alev! Ülkede ayakta, ikinci dünya savaşından sonra ilk kez oldu...
ABD alev alev! Ülkede ayakta, ikinci dünya savaşından sonra ilk kez oldu...

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonucu çıkan protesto gösterileri ülke geneline yayılmasının ardından ordu birlikleri Minneapolis'e girdi.

 

 

TRUMP İŞARETİ VERMİŞTİ

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve ordunun sahaya süreceği talimatını vermişti.

 

 

Minneapolis'in Demokrat Belediye Başkanı'nı da eleştiren Trump, "Eğer eyalet yönetimi çağrıda bulunursa ordumuz olayları durdurmak için göreve hazır ve istekli. Oradaki birliklerimiz hızlı bir şekilde oraya intikal edebilir." demişti.

ÇOK SAYIDA ASKERİ ARAÇ MİNNEAPOLİS'E GİRDİ

Trump'ın bu açıklamasından saatler sonra ordu birliklerinin George Floyd protestolarının başladığı Minneapolis'e girdi. Ordu birliklerinin şehre girdiğinin görüldüğü görüntülerde çok sayıda askeri araç dikkatlerden kaçmadı. 

25 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN BERİ İLK KEZ

Minnesota Ulusal Muhafızları da uzun bir aradan sonra aktif hale getirildi. Minneapolis ve St. Paul’de üst üste gösterilerin kundaklama, vandallık ve yağmaya dönmesinin ardından Minnesota Ulusal Muhafızları, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ilk kez aktif hale getirildi.

BEYAZ SARAY ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Beyaz Saray önünde öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinde de devam eden olaylarda, polisle yüzlerce gösterici arasındaki gergin anlar yaşandı.

Kentte Ulusal Muhafızların göreve çağrılırken, söz konusu muhafızların Beyaz Saray çevresinde konuşlanarak polisin yanında geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Bazı göstericiler çevrede bulunan çöp tenekelerini yakarken, polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda bazı göstericilerin hafif yaralandığı bildirildi.

 

YORUMLAR 211 TÜMÜ
  • Mücahid59 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah. Kahrolmalarını, yıkılmalarını dört gözle bekliyoruz. Zulüm ile abad olanın, sonu berbat olur. Amin inşallah.
    Cevapla
  • Bozok 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de en ufak birşey olsa dolareuro yükseliyor.4 aydır abd battı abd yandı abd bitti abrupa rezil oldu avrupa bitti diyorsunuz tl ne zaman yükselecek hala dolar Euro yükseliyor da
    Cevapla
  • Ersel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde satílmışlar var ondan
    Cevapla
  • Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada vatandaşa yönelik insanlık dışı uygulamaları endişe ile izliyoruz ,Amerikayı uyarıyoruz insanlık suçu işliyorsun,barbarsın ve polis devletisin ve notun sıfır.
    Cevapla
  • muşidayı 3 yıl önce Şikayet Et
    bir hışımla geldi geçti peh peh peh.
    Cevapla
  • Mira 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ABD karışıyor mu yoksa tribünlere oynayıp bizi mi oyalıyor bilemiyorum. O kadar sinsi bir millet ki, sanki başlarına gelen iyi ya da kötü her şey birer oyun gibi geliyor bana... Bizim dikkatimizi dağıtmaya çalışıyor olabilirler. Kıyamet kopana kadar bu şüphe hep içimde olacak. Herkes tetikte olsun.
    Cevapla
  • Namık 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğrusun herşeyleri kurgu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR