Trump duyurdu: ANTIFA'yı terör örgütü ilan edeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi George Floyd’un ölümü üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçladığı ANTIFA grubunun terör örgütü olarak tanınacağını duyurdu. Trump'ın açıkladığı ANTİFA örgütü mensupları Suriye'de terör örgütü YPG/PKK tarafından eğitildi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 00:05 GÜNCELLEME 01.06.2020 01:31 DÜNYA
Trump duyurdu: ANTIFA'yı terör örgütü ilan edeceğiz
Trump duyurdu: ANTIFA'yı terör örgütü ilan edeceğiz

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ulusal Muhafız birliklerinin dün gece Minneapolis’teki gösterilerde "ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini" hızlı şekilde kontrol altına aldığını belirterek, tebrik etti.

 

"Eğer Belediye Başkanı Ulusal Muhafızları ilk akşamdan kullansaydı bu sorunlar olmayacaktı." ifadesini kullanan Trump, Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerin bu örneğe bakmalarını ve çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önerdi.

ABD'nin ANTIFA’yı terör örgütü olarak tanıyacağını kaydedenTrump, ayrıca "sahte haber" olarak nitelediği ana akım medyayı da gösterilerde öfke ve anarşiyi köpürtmekle suçladı.

Trump'ın açıkladığı ANTİFA örgütü mensupları Suriye'de terör örgütü YPG/PKK tarafından eğitildi.

 


MAAT GEETZ: ANFITA TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Temsilciler Meclisi Florida üyesi Matt Gaetz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''ANTIFA bir terör örgütüdür' ifadelerini kullandı.




ANTIFA'NIN KÖKENİ NAZİ ALMANYASINA KADAR DAYANIYOR

Kamuya açık kaynaklarda, "Anti-faşizm" kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanılan ve Almanya’da yükselen Nazizme karşı ortaya çıkan aşırı sol grup ANTIFA hareketinin kökeni Avrupa’da 1930’lara dayanıyor.

Amerika’da 1980’lerden sonra ortaya çıkan ANTIFA grubu, politik reform ve uzlaşıdan ziyade siyasi hedeflerine doğrudan eylemler yaparak ulaşma yolunu seçen aşırıcılar olarak biliniyor.

Olayların arkasındaki ANTİFA örgütü mensupları Suriye`de YPG/PKK tarafından eğitildi

MİLAT YAZARI EYÜP KILIÇ, YAZISINDA ANTİFA'YLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN DETAYA DEĞİNDİ

Kılıç'ın yazısı şu şekilde;

Trump; Minneapolis eyaletinde gözaltına alınan George Floyd’un kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından boğularak öldürülmesi sonrası başlayan eylemlerle ilgili konuşmasında, “şiddet olaylarına Antifa (Anti-faşist hareket) ve diğer radikal sol gruplar liderlik ediyor” ifadelerini kullandı.

Bu ifadede dikkat etmemiz gereken iki ayrıntı mevcut. Öncelikle Trump’un şiddet eylemlerinden sorumlu tuttuğu Antifa nedir ve sol gruplardan kastettiği unsurlar nelerdir kısaca inceleyelim. Antifa, aşırı sağ ile savaşmayı içeren toplumsal devrime dair radikal solcu siyasi görüş. Bu görüşü destekleyenler büyük oranda sözde polisin ve devletin beyazların üstünlüğü üzerinden uygulamalar geliştirmesini durdurmaya çalışan komünist, sosyalist ve anarşistler. Ancak beyan ettikleri amaçlar dışında da birçok şiddet eyleminde sık sık isimleri geçiyor. Dünya çapında çeşitli Antifa grupları var fakat genel anlamda birbirlerine bağlı bir organizasyon değil.

Beyanlarında ten renginin üstünlük olmadığı, mülteci hakları, eşitlik gibi çok masum ve yapıcı gözüken ifadeler yer alsa da, fiiliyatta çok farklı görüş ve uygulamalar mevcut. Örneğin; Anti-faşistler beyazların üstünlüğünü savunanlara fiziksel şiddet uygulamanın hem etik olarak hem de stratejik olarak etkili buluyorlar. Antifa’ya göre eğer gerekiyorsa soyut olarak şiddet etik bir durum ve gerektiğinde mutlaka uygulanmalı. Bu şiddet eylemleri devlete karşı yapıldığında da meşrudur diyorlar ve toplumsal genel algının devlet eliyle organize edildiği iddiasıyla devlet kurumlarını yıpratmayı da yapılması meşru eylemler arasında görüyorlar. Trump’ın açıklamasında anlaşılması gereken birinci ayrıntı bence bu… Söz konusu grupların söylemlerindeki “süslülük” ile fiillerindeki farklılık…

Antifa özellikle Trump’ın başkanlığı döneminde çok fazla gündeme gelmiş olsa da aslında ABD siyasetinde yüz yıla yakın zamandır var olan bir realite. Tarihte Mussolini, Hitler, Franco gibi liderlere karşıda eylemler yapan Antifa grupları da mevcut ancak şu an ABD’de kendilerini bu fraksiyonların devamı olarak niteleyen grupların ne kadar aynı mantalite ile hareket ettiği tartışılır bir durum. Zira geçtiğimiz yıllarda diğer sol gruplarla birlikte çeşitli odaklar tarafından önemli oranda finanse edildiklerine dair haberler yansımıştı. İşte bu da ikinci ayrıntı…

Trump’ın Başkanlığı’nın henüz 1 yılı dolmuşken 2017 yılı sonlarında Daily Caller’da yer alan bir habere göre; Hillary Clinton içerisinde Antifa’ya bağlı gruplarında yer aldığı çeşitli aşırı sol gruplara 1 milyon dolara yakın bir ödeme yapmıştı. Aynı habere göre bu gruplar Soros’un da cömertliğinden sık sık yararlanmaktaydı.

(Swing Left, Color of Change, Emerge America, Run for Something.)

Anlaşılan o ki; ABD iç siyaseti yaklaşan seçimler öncesi belirli odaklar tarafından önemli oranda manipüle ediliyor ve edilecek gibi… ABD’nin kuruluşundan bu yana ABD’de bir “ırkçılık” sorunu olduğu kesin ancak son yaşanan kitlesel olayların bu sorun bahaneli olarak bir plan dahilinde organize edildiğini düşünmek, değerlendirmek gerekiyor.

YORUMLAR 145 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : "Senin ki can da bizim ki patlıcan mı ?" derler bizim köyde..Yıllardır kovboy edasındaydın.. 40.000 insanımızı şehit eden PKK terör örgütünün ardında hep ABD vardı..Şimdi keserin sapı döndü ..Çok ahhh aldınız çokkkk...
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    besle büyüt görüntüde terör örgütü ilan et arka plandan tekrar destekle dünya üzerinde iki terör örgütü mevcut biri abd diğeri Siyonist İsrail diğer katiller bu iki terör devletinin kuklalarıdır
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    sdg, ypg, pkk masum özgürlük savaşçıları ANFİDA terör örgütü öylemi. Bize göre bunlar amaerika'da boğazına çökülerek öldürülmek istemeyen, demokrasi isteyen insanların oluşturduğu barışçıl bir aktivist topluluğu.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgar eker,fırtına biçer.Anadolumuzda bir söz vardır.''Ne korsan aşına o gelir kaşığına''işte başlarına geldi ama uslanmazlar yine fine merkezleri ve satlık maşaları ile ülkeler karışırırlar.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    eden bulur. inşallah daha beter olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR