Çok az kişi bu kısmı biliyor! En yıkıcı gerçek

Gelen son dakika haberlerine göre; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüs (covid-19) salgınının pek çok insanın bilmediği bir başka yıkıcı darbesini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüs (covid-19) salgınının kanser, kalp-damar ve diyabet gibi dünyada yıllık ölümlerin yüzde 71'ini oluşturan bulaşıcı olmayan rahatsızlıkların önlenmesi ve tedavisine ciddi darbe vurduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 06:57 GÜNCELLEME 02.06.2020 08:07 DÜNYA
Çok az kişi bu kısmı biliyor! En yıkıcı gerçek
Çok az kişi bu kısmı biliyor! En yıkıcı gerçek

DSÖ'nün mayısta üç hafta boyunca 155 ülkede yaptığı yeni bir araştırmada, Kovid-19 salgınının bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların tedavilerini küresel çapta sekteye uğrattığını ortaya koydu. 

 

 

ÇOK BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Araştırmada, sağlık sistemi zayıf olan ülkelerde, salgın nedeniyle bu hastalıkların önlenmesi ve tedavilerinin çok büyük zarar gördüğü belirtildi. 

 

 

Bulaşıcı olmayan rahatsızlıklara sahip hastaların, diğerlerine göre Kovid-19 kaynaklı ölümler açısından daha büyük risk altında olduğunun altı çizildi. 

Bulaşıcı olmayan hastalıkların her yıl 41 milyon insanın ölümüne neden olduğu ve bunun da küresel çapta tüm ölümlerin yüzde 71'ine denk geldiği vurgulanan araştırmada, her yıl 30 ila 69 yaş arasında 15 milyon insanın bu hastalıklardan öldüğü, bu "erken ölümlerin" yüzde 85'inden fazlasının düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşandığı aktarıldı. 

SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİYE UĞRADI

Araştırma yapılan 155 ülkenin yüzde 53'ünde hipertansiyon, yüzde 49'unda şeker ve diyabetle ilişkili komplikasyonlar, yüzde 42'sinde kanser ve yüzde 31'inde de kalp-damar hastalıklarının tedavi ve hizmetlerinin kısmen veya tamamen bozulduğu, bunun da ortaya çıkan "en önemli bulgu" olduğunun altı çizildi. 

Rehabilitasyon hizmetlerinin ise ülkelerin yüzde 63'ünde salgın esnasında aksadığı kaydedilen araştırmada, planlanmış tedavilerin salgın nedeniyle iptal edilmesi, toplu ulaşımın kesilmesi ve personel yetersizliği gibi etmenlerin temel sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramasında başlıca rol oynadığına işaret edildi. 

"ARAŞTIRMA SONUÇLARI SÜRPRİZ DEĞİL"

Araştırma sonuçlarını değerlendiren DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu araştırma sonuçları, haftalardır ülkelerden duyduklarımızı teyit ediyor. 

Kanser, kardiyovasküler hastalığı ve diyabet gibi hastalıkların tedavisine ihtiyaç duyan birçok kişi, Kovid-19 salgını başladığından beri ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini ve ilaçları almamaktadır." ifadesini kullandı. 

Ghebreyesus, ülkelerin Kovid-19 ile savaşırken bulaşıcı olmayan hastalıklara yönelik temel sağlık hizmetlerinin devam etmesini sağlayacak yeni yöntemler bulmasının gerekli olduğunu dile getirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    96 Milyonluk Vietnam ; Sadece Hastalara uyguladığı Karantina ve Sadece ağır Cezalarla uyguladığı Maske,Sosyal Mesafe kuralları ile Koronavirüsü bu zamana kadar Toplam 360 küsür Vaka ve Toplam 2 Tane Ölümle Kontrol altına aldı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklarda her yerde Kontrolsüz ,Maskesiz ,Maske Çenelerinde gezen 20 Yaş üstünü Çok ağır Cezalarla Kontrol edeceklerine Ceza 65 Yaş Üstüne kesildiği için Vaka sayıları bir tülü istenilen seviye inmiyor vede 65 Yaş Üstü İlerde Çok ağır Hastalıklara doğru itiliyor!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilim Kurulu Hükümeti yanlış yönlendirme ile 65 Yaş üstünü Evlere kapatarak KoronaVirüsden çok daha tehlikeli Kalp,Damar,Beyin,Diyabet,Obez gibi Bir çok Hastalığın çığ gibi artmasına sebep oluyorlar!.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Koronavirüsde Korku imratorluğu yaptılar ama Koronavirüsün 4-5 Misli Fazla İnsanın Öldüğü 65 Yaş üstüne koyulan Yasaklada Kalp,Damar,Beyin,Diyabet hastalıkları Çığ gibi arttı.
    Cevapla
  • oyun büyük 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden 20 bin kan örneği abd ye gitti kankarın genetiği çıkartıldı her bölgeye ayrı virüs yapıldı mesala b kan gurubu savaşçı-dediğim dedik-boyun eğmeyen gurup olduğundan orta asya doğu türkistan bölgesinde fazla var onun için bu kan gurubuna yönelik genetiğine göre ağır virüs gönderip bu kan gurubunu azaltmak hedefi var küresel güçlerin kendi kan gurubu b grubunun başkasında olmasını istemiyor birde kendilerine sadece 0 rh - kan verebileceği için bu kan guruplarına dokunmayacaklar gdo lu ürünlere osterojen hücresi enjekte edip erkeklerde kadın hormanları salgıladılar.kadınsı erkek olsun evlilik ve üreme yapamasın müslüman ülkelerin nufusu azalsın istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR