ABD'deki protestolarda TRT World ekibine iki aykırı saldırı

Siyahi Amerikalı George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinden sonra ABD’de başlayan ırkçılık karşıtı protestolarda polis şiddeti artarak devam ediyor. TRT World ekipleri de Amerika’daki gelişmeleri dünyaya aktarırken saldırıya uğradı. Washington ve Minneapolis’te yayın yapan TRT World ekipleri protestolar esnasında polisin attığı plastik mermi ve gaz fişekleri ile yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 10:08 GÜNCELLEME 02.06.2020 10:50 DÜNYA
ABD'deki protestolarda TRT World ekibine iki aykırı saldırı
ABD'deki protestolarda TRT World ekibine iki aykırı saldırı

ABD’de protestoların başladığı ilk günden bu yana sıcak anları olayların merkezinde takip eden TRT World ekipleri, yaşananları ekrana taşırken Amerikan polislerinin göstericileri dağıtmak için kullandığı plastik mermi ve gaz fişeklerine maruz kaldı.

 

TRT World’ün Washington muhabiri Sally Ayhan, Beyaz Saray’ın önündeki protestoları ve gizli servisin aldığı güvenlik önlemlerini canlı yayında aktardığı esnada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri gerçekleşti. Bazı göstericilerin yaralandığı müdahale sırasında TRT World muhabiri Sally Ayhan da plastik mermilerle göğsünden ve bacağından yaralandı.

Protestoların ve polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan Minneapolis’te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan da yaşananları ekrana taşırken yine polis şiddetinden kaçamadı. Lionel Donovan, kasığına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

 

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en büyük protestolarına sahne olurken, TRT World tüm dünyanın yakından izlediği olayları sahadaki ekipleriyle en sıcak noktalardan anbean ekranlara taşımaya devam ediyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • Vatandaşşşş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokkkkk endişeliyiz
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Police violence in USA.! İnsan hakları komisyonu USA daki Police violence yi kınamalı. Nerede Özgür Özel ler? Nerede Canan hanımlar? Nerede Öz-trak lar? Nerede Kılıçtaroğlu? Nerede Emin Çölaşan lar? İki çift lafları yok mu? Polis şiddeti, insan hakları, gaz bomba plastik mermiler.... Hey, hdpkk lılar neredesiniz çıt yok?
    Cevapla
  • şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    orada cahaplı vekil yokmu gezide amerikalı pasaportsuz gasteciye kalkan olmuş amerikan müstemlekesi gibi sahip çıkmışlardı gazeteci Türk olunca vurun abalıya
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sally Ayhan da nedir arkadaş
    Cevapla
  • Afk 3 yıl önce Şikayet Et
    Biri gidip caddenin ortasında piyano çalsın da adet yerini bulsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR