Rusya'dan sürpriz S-400 ve Su-35 açıklaması: Türkiye'nin nihai kararını bekliyoruz

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliğinden Sorumlu Federal Servisinin (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye'ye ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı yapılması üstüne yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını, şu anda Ankara'nın nihai kararını beklediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 15:12 GÜNCELLEME 03.06.2020 10:35 DÜNYA
Rusya'dan sürpriz S-400 ve Su-35 açıklaması: Türkiye'nin nihai kararını bekliyoruz
Rusya'dan sürpriz S-400 ve Su-35 açıklaması: Türkiye'nin nihai kararını bekliyoruz

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliğinden Sorumlu Federal Servisinin (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Ekotürk kanalına demecinde, "Herkesin malumu olan pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaları düşünecek olursak, (ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin) sözleşmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın, açık konuşmam gerekirse, bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı hakkındaki diyaloğun hayli ileri bir aşamada olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

 

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ"

Ayrıca Şugayev, Rusya'nın teknoloji işbirliği yapılması, yani Türk şirketlerinin üretim sürecinde yer alması ihtimali üstünde Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

S-400 hava savunma sistemi...

"KORONA ENGEL OLDU"

"Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bu, çok yoğun bir çalışma ve belirli bir zaman da gerektiren bir mesele" diye devam eden Şugayev, yeni tip koronavirüs pandemisinin görüşme sürecini eklediğini belirtti. Daha önce, Türkiye ile hükümetlerarası askeri-teknik işbirliği komisyonu toplantısının mayıs ayında yapılmasının planlandığını, ancak söz konusu toplantının Kovid-19 nedeniyle yılın ikinci yarısına ertelendiğini de söyledi.

Su-35 savaş uçağı...

"SU-35 SATMAYA HAZIRIZ"

Bunun yanında Şugayev, Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı satışı yapmaya hazır olduklarını da yineledi.

"ORTAK ÜRETİMİ DE GÖRÜŞÜYORUZ"

FSVTS Başkanı, ortak havacılık ve hava savunma sistemi donanımı üretmenin de Türkiye ile görüşülmekte olan konulardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • Omer Kose 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi değil Suriyedeki olaylar ve Libyadaki müdahale ve paralı asker vagner gurubu en büyük etken sorun.
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ilerlemekte olan bir ülke kendi uçağını da yeni savunma sanayisinde her geçen gün ilerledikten kahrolsun Amerika
    Cevapla
  • hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    sattın bizi putin oğlum başka kapıya. biz İnşaallah sizden daha iyisini üreteceğiz ve üretiyoruz. Suriyede yendik siz i
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep böyle stratejik kritik gündem ve konularda Rusya bunu söylüyor.S-400 leri aldiktan bu güne kadar 5 kez Rusya bunu söylüyor.Diyer yandan Rus basin ve televizyonlari Türkleri cantada keklik gören siyasete veya siyasetciye yaki$mayan konu$malar yapiyorlar televizyonda Talkshow´larda.
    Cevapla
  • arda 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya sovyetlerden kalan birikimi ile herçeşit silahı üretsede teknolojik olarak abd den çok geridedir özellikle elektronik harpte iyi değil o yüzden silahlarına güvenmemek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR