Fransa'da, normalleşme süreci: Hepsi yeniden açıldı

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2,5 aydır kapalı olan kafe ve restoran gibi birçok işletme yeniden açıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 16:29 GÜNCELLEME 02.06.2020 16:29 DÜNYA
Fransa'da, normalleşme süreci: Hepsi yeniden açıldı
Fransa'da, normalleşme süreci: Hepsi yeniden açıldı

Fransa, normalleşme sürecinde yeni adım attı. Ülke genelindeki kafe, restoranlar yeniden açıldı ancak başkent Paris'in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesindeki kafe ve restoranların sadece açık alanlarının kullanılmasına izin veriliyor.

 

 

İŞLETMELER YENİDEN AÇILDI

Buralarda masalar arasındaki mesafenin en az 1 metre olması ve bir masada en fazla 10 kişinin bulunması gerekiyor. Restoran ve kafe çalışanlarının da maske takması zorunlu hale getirildi. 

Paris'te kafe ve restoranların açılmasıyla sokakların biraz daha hareketlendiği gözlemlendi. Çok sayıda restoranda boş masa görülmezken, bazı restoranlarda da uzun kuyruklar oluştu.

 

 

100 KİLOMETRELİK SEYAHAT YASAĞI KALKTI

Başkentte kafe ve restoranların iç kısmının 22 Haziran'da hizmete açılmasına izin verilmesi nedeniyle de bazı restoranların kapalı olduğu görüldü.Paris dışındaki kentlerde havuz, spor ve tiyatro salonları yeniden açıldı. Sinemalar ise 22 Haziran'da hizmete başlayacak. Ülke genelindeki park, bahçe, plaj ve müzeler kapılarını açtı. 

Bugünden itibaren de evin 100 kilometre ötesine getirilen seyahat yasağı kalktı. Kovid-19 tespit edilen kişiler ve onlarla temas edenleri dijital takibe almayı amaçlayan akıllı telefon uygulaması bugünden itibaren yüklenebiliyor. 

21 Haziran'a kadar 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesi, eğlence yerleri ve stadyumların açılması ise yasaklandı.

Salgının gidişatı 22 Haziran'da yeniden değerlendirilecek.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR