New York'taki yağmalamalarda 700'e yakın kişi gözaltına alındı

New York Polis Departmanı, dün gece kentte yapılan yağmalamalarda 700'e yakın kişinin gözaltına alındığını bildirdi

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2020 10:41 GÜNCELLEME 03.06.2020 10:41 DÜNYA
New York'taki yağmalamalarda 700'e yakın kişi gözaltına alındı
New York'taki yağmalamalarda 700'e yakın kişi gözaltına alındı

New York Polis Departmanı (NYPD) basın ofisinden yapılan açıklamada, kentte yağmalama, mağazalara ve mülke zarar vermekten 700 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, çıkan olaylarda 10'dan fazla polis memurunun yaralandığı, gösterilerde 10'un üzerinde polis aracının da zarar gördüğü ifade edildi.

 

ÜNLÜ MAĞAZALAR YAĞMACILARIN HEDEFİ OLDU

New York'un dünyaca ünlü alışveriş caddesi 5. Cadde (Fifth Avenue), Soho ve Herald Meydanı'nda bulunan Macy's ile Bergdorf Goodman gibi meşhur mağazalar dün gece yağmacıların hedefi oldu. Çok sayıda mağazanın yağmalanmasının üzerine sokağa çıkma yasağı da tüm hafta boyunca uzatıldı.

 

Siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, geçen pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlenmiş, protestolar olayların başladığı Minneapolis'ten ülke genelinde pek çok kente yayılmıştı.

ULUSAL MUHAFIZLAR DEVREDE

Protestolar bir haftayı geride bırakırken, başkent Washington ve New York da dahil en az 40 kent, haftaya gece sokağa çıkma yasaklarıyla başladı. Ulusal Muhafız Birlikleri 25'e yakın kentte polise yardımcı olmak ve olayları kontrol altına alabilmek için devreye sokuldu.

YORUMLAR 3
  • ReisEmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha yağma olur, abd lilerin gazı alınır, ortalık süt liman olur.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nefes alamıyorum diyeceksin AMA başkasının sahibi olduğu herşeyi hakkın olmadığı halde yağma edeceksin.. Olmaz öyle şey..
    Cevapla
  • kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah daim etsin inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR