Trump'ı eleştiren Obama'nın kendi dönemindeki siyahi cinayetler saymakla bitmiyor

Siyahi George Floyd'un öldürülmesiyle artan şiddet olayları, Trump ve yönetiminin yeniden hedef tahtasına konmasına sebep oldu. Son tepki ise eski başkan Barack Obama'dan geldi. Trump'ı sert sözlerle eleştiren ve "Bu ülkenin protestolarla kurulduğunu unutmayın. Buna Amerikan Devrimi deniyor" diyen Obama'nın, siyahi bir başkan olarak kendi dönemindeki "siyah cinayetlerine veremediği tepki" akıllara geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 15:05 GÜNCELLEME 04.06.2020 16:25 DÜNYA
Trump'ı eleştiren Obama'nın kendi dönemindeki siyahi cinayetler saymakla bitmiyor
Trump'ı eleştiren Obama'nın kendi dönemindeki siyahi cinayetler saymakla bitmiyor

Detay Haber / Haber7

ABD'de George Floyd isimli siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren protestolar ülke genelinde şiddet eylemine dönüştü. Dünyanın çeşitli ülkelerinde de protesto gerçekleştirilirken, Amerika'da 10 binden fazla kişi gözaltına alındı.

 

ORDU SOKAKTA

Gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump'a büyük öfke var. Trump ise olayları bastırması için orduyu sokağa indirdi.

 

Ordu halkla karşı karşıya geldi.

OBAMA TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Trump'ı hedef alan isimlerden biri de eski başkan Barack Obama. Zoom üzerinden açıklama yapan Obama, "Son birkaç hafta ne kadar trajik, ne kadar zorlu, korkutucu ve belirsiz olsa da, bazı açılardan insanların temelde yatan bazı eğilimlere karşı gözlerinin açılması açısından çok önemli bir fırsat oldu. Ve bu durum bize, hepimizin (bu sorunları) ele almak, onlarla baş etmek ve Amerika'yı değiştirip en yüksek ideallerine ulaşmasını sağlamak açısından bir fırsat sunuyor. Siyah Amerikalılara da sesleniyorum. Bilmenizi istiyorum ki, sizlerin hayatları önemli. Hayatlarınızın, hayallerinizin önemli olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi. Obama, ABD'nin protestolarda kurulduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin protestolarla kurulduğunu unutmayın. Buna Amerikan Devrimi deniyor" dedi.

Obama, Zoom üzerinden yayın yaptı.

OBAMA'NIN SİCİLİ DE KABARIK

Ferguson'da, 18 yaşındaki Michael Brown bir polis tarafından öldürüldüğünde mahkeme takipsizlik kararı verdi. Protestolar iki aya yakın devam ettiği zaman; dönemin başkanı Obama "ABD kanunlarla yönetilen bir ülkedir. Karara saygı duymalıyız. Sakin olun" demişti. Ferguson'da protesto ve yağma başlayınca da "Yağma yapmak ve polise saldırmak ancak kaos getirir ve adaletin altını oyar" ifadelerini kullanmıştı.

Michael Brown

Obama'nın başkan olduğu dönemde New York'ta 44 yaşındaki Eric Garner bir polis memuru tarafından tıpkı George Flyod gibi boğularak öldürüldü. Mahkeme buna da takipsizlik kararı verdi.

Eric Garner

2014 yılında Ohio'daki bir süpermarkette, 22 yaşındaki John Crawford bir oyuncakla oynarken polis tarafından katledildi. Mahkeme ona da takipsizlik kararı aldı.

John Crawford

Yine 2014'te bu defa Cleveland'da, 12 yaşındaki Tamir Rice bir oyuncak tabanca ile oynarken polis tarafından öldürüldü.

Tamir Rice

Obama döneminde, Güney Karolina eyaletinde 50 yaşındaki Walter Scott, bir polis memuru tarafından sırtından sekiz kurşunla vurularak öldürüldü.

Baltimore'da altı polis memuru tarafından ölümüne dövülüp hırpalanan 25 yaşındaki Freddie Gray, omurga kemikleri kırılarak öldürüldü.

Freddie Gray

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • basİT 3 yıl önce Şikayet Et
    Gül gördüm sanki
    Cevapla
  • Karagöz 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk baskan secildiginde Bende Adam sanmistim.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Kölelik bu adamın kanına işlemiş
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Hic sevmem bu yapmacik obamayi. Hep konuştuğunu tersini yaptırıyor başkalarına. Sistemin iyisi aynı İmamoğlu gibi ... maskeciler
    Cevapla
  • MuratHan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap baharinin emperyalistlerce kontrol edilip tersine cevrilmesi, despot rejimlerin emrine verilmesi, sosyal ve siyasal olarak calisan cabalayan tum muslumanlarin hapse tikanmasi ve MISIR'da demokrat hukumete yapilan darbenin arkasinda, Esed yanlisi politikalar, iran'i sunnilere karsi guclendirme, Turkiye'de Gezi ve 15 Temmuz dahil olamk uzere tum darbe ve kalkismalari arkasinda bu iki yuzlu adam vardi. Kendi ulkesindekiler fark etmesin diye sozde saglik reformu ve ekonomik duzeltmeler yapmistir. Bu emperyalistleri bir makasa benzetiresek, ulusalcila ve kureselciler makasin iki kesici bicagina benziyor,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR