Tacizci Umut Özkırımlı'yı böyle deşifre etti! İsveç'te büyük rezalet!

İsveç'te bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan FETÖ destekli akademisyen Umut Özkırımlı, aynı üniversitede çalışan bir Türk akademisyeni taciz etmesiyle gündemde. Yaşadığı mağduriyetle ilgili İsveç'te çalınmamış kapı bırakmamasına rağmen mücadelesine devam eden Pınar Dinç süreçle ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2020 00:11 GÜNCELLEME 05.06.2020 01:36 DÜNYA
Tacizci Umut Özkırımlı'yı böyle deşifre etti! İsveç'te büyük rezalet!
Tacizci Umut Özkırımlı'yı böyle deşifre etti! İsveç'te büyük rezalet!

Pınar Dinç Aralık 2017’de başlayan taciz olayları ve tacizci Umut Özkırımlı'ın hiçbir merci tarafından elle tutulur bir cezaya çartptırılmadığını sosyal medya hesabından detaylı bir şekilde anlattı.

 

Dinç anlattıklarıyla bir zamanlar Ensar Vakfı'ndaki iddialarla ilgili Müslüman camiayı tacizci ilan eden, Gezi'ye methiyeler düzen FETÖ'cü Umut Özkırımlı'nın ahlaksız yüzünü de ortaya çıkarmış oldu. 

İSVEÇ'TE BÜTÜN MERCİLER TACİZCİYE GÖZ YUMDU

 

Pınar Dinç'in 2018'de fakülteye resmi şikayetiyle başlayan süreç ülkede olabilecek en üst kurum Diskriminerings Ombudsmannen'e (Ayrımcılık Ombudsmanı) kadar çıkmasına rağmen ne elle tutulur bir karar çıktı ne de Umut Özkırımlı'nın tacizleri bitti.

İşte Pınar Dinç’in 2,5 yıldır tacizci Umut Özkırımlı'ya karşı verdiği mücadele;

İki buçuk senedir yaşadığım ısrarlı takip ve tacizden hareketle bir şeyler söyleyeceğim. Bunu yaparken dileğim kurumların cinsel taciz ve saldırıya karşı düzgün soruşturma süreçleri belirleyip yürütmeleri ve mağdurların bu düzen ve insanlarla mücadeleden vazgeçmemesidir.

"BU KİŞİNİN BUNLARA MARUZ BIRAKTIĞI NE İLK NE DE SON KADINIM"

İki buçuk senedir ısrarlı takip ve taciz ediliyorum. Biliyorum ki bu kişinin bunlara maruz bıraktığı ne ilk ne de son kadınım. Tam da bu yüzden sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Susmuyorum. Korkmuyorum.

"TACİZLER ARALIK 2017’DE BAŞLADI"

Yaşadıklarım Aralık 2017’de başladı. Mart 2018’de daha fazla dayanamayarak fakülteye resmi şikayette bulundum. Soruşturma yürütüldü ve 1 Haziran 2018’de bu kişi tacizden yazılı uyarı aldı. Kararın bir kısmı şöyle:

KONUYU DEKANA DA ANLATTI

Karar sonrası bu konu kapanır sandım. Yanılmışım. Aldığım rahatsız edici bir e-posta sonrası fakülteye yeniden haber vermem gerekti ve 14 Eylül 2018’de Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı bu kişiye benimle doğrudan ya da dolaylı iletişim kurmaması için bir e-posta gönderdi.

MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Biter sandım. Bitmedi. Ekim 2018'de onu karaladığım gerekçesiyle üniversiteye şikayet etti beni. Yaşadığım tüm travmalar yeniden tetiklendi. Zaten tacizleri sürüyordu. Karşı şikayette bulundum. 2019'da karar çıktı. Ben aklandım. Ona tacizden aldığı uyarı hatırlatıldı.

OLAY AYRIMCILIK OMBUDSMANINA KADAR ÇIKTI

Bu arada üniversite ile ilişiği kalmadı. İsveç’te olabilecek en üst kurum Diskriminerings Ombudsmannen (Ayrımcılık Ombudsmanı) da inceledi üniversitede yürütülen soruşturmaları. Orada tüm sürecin detaylı özeti var. Bunun resmi belgesi de elimde. Biter sandım.

TEHDİT MEKTUPLARI GÖNDERDİ

30 Ocak 2019'da içi boş, korkutma amaçlı bir mektup gönderildi bana bu şahsın avukatı tarafından. Cevap vermedim. Mücadelemden vazgeçmedim. On altı ay sonra, 15 Mayıs 2020 tarihli yeni bir mektup gönderildi adresime. İbretlik bir bölümünü paylaşıyorum:

"POLİSE GİDEREK ISRARLI TAKİBE MARUZ KALDIĞIMI BİLDİRDİM"

Susturma ve korkutma amaçlı bu mektup sonrası 29 Mayıs'ta polise giderek ısrarlı takibe maruz kaldığımı bildirdim, şikayette bulundum. Adını hiçbir paylaşımımda geçirmediğim bu kişiye ve avukatına gönüllü avukatlığımı üstlenen @feyzaltun bugün cevap gönderdi.

"YAŞADIKLARIM BENİ NE KADAR YIPRATIRSA YIPRATSIN MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİM"

Başta söylemiştim, tekrar edeyim: Yaşadıklarım beni ne kadar yıpratırsa yıpratsın mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Dilerim bu mücadele tüm meslektaşlarıma güç versin, nefes versin. Yalnız değiliz. Yalnız değilsiniz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Hakkı Doğrusöyler 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi sülük gibidir. Sürekli birilerine yapışık kalmak isterler. Vücuttan kopararak etkisiz hale getirmekten başka çıkar yol yoktur.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bir isvec vatandai$na Türkiyede bunu yapin yemin ediyorum olan olayin üstüne on kat daha katar Türkiyeyi Televizyonlarinda radyolarinda Dünya´ya günlerce rezil ederler..
    Cevapla
  • Adiniz Soyadiniz 3 yıl önce Şikayet Et
    türkler avrupada bir olsa siyasetede yön verir ama bir semtte iki mahhallenin insanlari bile a lasamiyor. türkuyedende 60 yildir destek yok sadece isleri düstümmü. ama yeterki döviz gelsin
    Cevapla
  • atabey 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adami biri si ziyaret etse sevse olur avrupanin bir ulkesinde sevmeye gitse hastanede cicek gondesek kaktus
    Cevapla
  • Sivasspor 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölmeyi haketmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR