Büyük hezimet sonrası skandal Libya hamlesi!

Libya'da darbeci Hafter ile birlikte büyük bir katliam yapan Rusya'nın bölgeye ilişkin yeni hamlesi deşifre oldu. Ruslar, bölgeye çevre ülkeler üzeriden paralı asker soktuğu öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2020 06:44 GÜNCELLEME 06.06.2020 07:19 DÜNYA
Büyük hezimet sonrası skandal Libya hamlesi!
Büyük hezimet sonrası skandal Libya hamlesi!

Libya'da BAE ve çevre ülkeler ile birlikte darbeci Hafter'e açık açık destek veren Rusya, kritik noktaların kaybedilmesinin ardından yeni bir hamleye hazırlanıyor.

 

 

Gazeteci Levent Kemal, Rusya'nın Mısır üzerinden Libya'ya asker soktuğunu duyurdu.

Kemal açıklamasında şunları söyledi:

 

 

Önemli kaynaklar yeni bir Rus paralı asker biriminin Mısır üzerinden [karayolu] ile Libya'nın doğusuna giriş yaptığını, söz konusu birimin Hafter saflarındaki paralı unsurlara komuta edeceğini iddia ediyorlar.

"BÖLGEYE UÇAK GÖNDERMEDİK" DEMİŞLERDİ

Libya'ya Hafter'e destek vermek amacıyla 14 savaş uçağı gönderen Ruslar, kesin bir dille gündemdeki konuyu yalanlamıştı. Bunun üzerine ABD, Putin'i zora düşürecek görüntüleri paylaştı.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Mico 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruslari suriyede vuramiyoruz libyada islerini bitirelim fazla olmaya basladilar bir yerde tepelerine inmemiz sart oldu. Libyada petrolden nasiplenmemiz lazim. Bosa kurek cekmiyoruz insallah. Baska ulke olsa kuyularin basini tutmustu. Biz cok iyi niyetliyiz
    Cevapla
  • fuat 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönderin iti köpeği dünyada ne kadar serseri varsa gönderin. Artık karşılarındaki Muhammedin ordusu. Gelsinler biz size tabutlar postalarız.
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusları Libya’da avlamak gerek Rusya ikili oynuyor Türk askerlerine Suriye’deki birçok saldırıları Ruslar yapmıştır hatta PKK’nın elindeki silahların büyük bir kısmı Rus menşeli Esad askerleri yaptı denilen saldırıları Ruslar yapıyor Esad ve PKK üstleniyor. Türkiye Libya’ya TSM destek vermeli hafter kuklası ve destekçilerini avlamalı Türk sihaları şov yapmalı
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Irakta PKK bırakmadık Allahın izniyle Suriyede de bırakmayacağız.
    Cevapla
  • toto 3 yıl önce Şikayet Et
    bu moskofun başını kim ezer
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu kafayla giderse bölünecek! Bizimle ortak iş görmek yerine her yerde karşımıza çıkıyor, biz çok iyi post yüzeriz, Koç, Boğa, Ayı! farketmez! Yüzer bırakırız, Sibirya soğuklarına...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR