Trump'ın yönetiminin '10 bin asker' isteğine Pentagon'dan veto

İç savaşın eşiğindeki ABD'den ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Beyaz Saray'ın siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonrası başlayan protestolar için Washington'a 10 bin asker gönderilmesi talebinde bulunduğu iddia edildi. Ancak Pentagon'un 1 numarası ve Genelkurmay Başkanının buna karşı olduğu, başkente yeteri kadar askerin zaten gönderildiğini düşündüğü aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2020 08:23 GÜNCELLEME 07.06.2020 19:27 DÜNYA
Trump'ın yönetiminin '10 bin asker' isteğine Pentagon'dan veto
Trump'ın yönetiminin '10 bin asker' isteğine Pentagon'dan veto

CNN'nin üst düzey bir savunma yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi Washington'daki protestolara müdahale için 10 bin asker istedi ancak Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ordunun kullanılmasına karşı çıktı.

 

Haberde, Esper'in yaklaşık 1600 askeri Washington'a gönderdiği ama 5 bin ulusal muhafızın bulunduğu başkente askerlerin yardımına ihtiyaç duyulmadığı ve geçen perşembe kentten ayrılmaya başladığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in ise Trump ile arasında geçen "gergin" konuşmada Washington'da kesinlikle askerlere ihtiyaç olmadığını söylediği ifade edildi.

 
KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    amerika güç kullansa bir saat sonra bitirir iç savaş lafını biz yutmadık
    Cevapla
  • cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın süper gücünde iç savaş diyenler insanların aklı ile alay ediyor silahsiz gösterici nasıl savaş çıkaracak amerika 350 milyon orada taplanan 5-10 bin insan
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Acaba abd böyle karışmışken T.C devleti bu fetö köpeğine bir operasyon çekemez mi ? Neden olmasın diye düşünmüyor da değilim ! O yılan sağ oldukça hiç aklımdan çıkmıyor ?
    Cevapla
  • Muhsin Hatır 3 yıl önce Şikayet Et
    "Herşeyin bir başıııı... Bir sonu vaardııırrr..." Hatırladınız mı bu şarkıyı...
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 3 yıl önce Şikayet Et
    trump gidecek dolar bitecek abd bitecek yeni elektronik para gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR