Bir ülke daha koronaya karşı zafer ilan etti: Tüm yasaklar kalktı

Yeni tip koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 400 bini geçerken Yeni Zelanda'dan önemli bir açıklama geldi. Alınan tedbirlerle ülkedeki pandeminin sona erdiğini duyuran Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, yarından itibaren ülkedeki bütün Kovid-19 yasaklarının kalkacağını açıkladı. Ardern, Kovid-19'a yakalanan tüm hastaların iyileştiğini ve aktif vaka kalmadığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2020 09:14 GÜNCELLEME 08.06.2020 10:30 DÜNYA
Bir ülke daha koronaya karşı zafer ilan etti: Tüm yasaklar kalktı
Bir ülke daha koronaya karşı zafer ilan etti: Tüm yasaklar kalktı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern yeni tip koronavirüs ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kovid-19 önlemleri sayesinde ülkedeki salgının sona erdiğini duyuran Ardern ülkedeki bütün yasakların kaldırılacağını açıkladı. Ardern, "Ülkedeki alarm durumunu bu geceden itibaren birinci seviyeye çekiyoruz. Kamusal etkinlikler ya da özel etkinlikler bir kısıtlama olmadan devam edebilir ve hiçbir engel ve yasak olmadan perakende ve hizmet sektörleri çalışmalarına devam edebilir. Bütün toplu taşıma araçları çalışmaya devam edecek" dedi.

Ardern, Kovid-19'a yakalanan tüm hastaların iyileştiğini ve aktif vaka kalmadığını ifade etti.

 

SINIRLAR BİR SÜRE DAHA KAPALI KALACAK! GELMEK İSTEYENLERE ZORUNLU KARANTİNA

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ashley Bloomfield ise sınırların bir süre daha kapalı kalacağını açıkladı. Bloomfield, "Bu hafta sınırdan geçerek ülkeye giriş yapacak herkes iki haftalık süreç içerisinde iki kez test edilecek. Ayrıca sınırda ya da sınıra yakın bölgede çalışanlar da test edilecek" ifadesini kullandı.

 
YORUMLAR 1
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte Tedbir ve Cezaların sonucu Virüse karşı zafer!...ama maalesef bizde tedbirler sadece lafta! özellikle 20 Yaş üstü 64 yaş yaş arasına cezalar uygulanmadığı için Vakalar atıyor! 20 yaş üstünün maskesiz sosyal mesafeye uymamalarının Cezası 65 yaş üstüne ,18 Yaş altına kesiliyor!....Devletimiz artık kuralsız Maskesiz ,yada Maske çenesinde gezen gezen 20 yaş üstüne ağır cezalar kessin!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR