Libya'da kritik gelişme! Sisi ve Hafter'in teklifi sonrası devreye Rusya girdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Trablus'taki yöneticilerin Libya'daki gayrimeşru silahlı grupların lideri Halife Hafter ve müttefiklerinin ilan ettiği Kahire Bildirgesi'ne olumlu cevap vermesini beklediklerini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2020 17:14 GÜNCELLEME 09.06.2020 08:49 DÜNYA
Libya'da kritik gelişme! Sisi ve Hafter'in teklifi sonrası devreye Rusya girdi
Libya'da kritik gelişme! Sisi ve Hafter'in teklifi sonrası devreye Rusya girdi

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kahire Bildirgesi'nin Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in 23 Nisan'daki yaptığı konuşmadaki mesajla büyük ölçüde uyumlu olduğu belirtildi.

 

Sisi ve Hafter'den Libya'da ateşkes çağrısı

Mısır'daki girişimin Libya'nın üç tarihi bölgesini en yüksek organlarda temsil, devlet kurumlarının birleştirilmesi, daimi anayasanın kabulü ve Libya'nın birlik ve toprak bütünlüğünü sağlayacak seçimleri temel aldığı iddia edilen açıklamada, bildirgede Birleşmiş Milletlerin (BM) Libyalılar arasındaki diyaloğun sağlanmasındaki öncü rolü ve Berlin Konferansı'nın kararlarının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekildiği savunuldu.

 

Açıklamada, "Doğu Libya kampı liderlerinin kabul ettiği bu kapsamlı teklifin, Libya’da tarafların çatışma sonrasında yerleşim konusunda uzun zamandır beklenen müzakerelere sağlam bir temel olabileceğini düşünüyoruz. Trablus'taki yetkililerin Kahire’den yapılan barış çağrısına derhal dikkatle yaklaşacağını ve yapıcı bir şekilde cevap vereceğini umuyoruz" ifadesine yer verildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Erdal EKİCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Urus Akdenizde dengeleri değiştireceğini zannediyor ama başaramıyacaklar bunların bir hesabı tuzağı varsa...Yüce Rabbiminde bir hesabı var Allah Büyüktür
    Cevapla
  • Sinan Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter savaşı kazanmak üzereyken neden bu çağrıları yapmadılar?Libya tamamen bu teröristlerden temizlenmeli.
    Cevapla
  • Zerzevatçı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu putin gözüme sırtlan gibi görünüyor, Suriyede yaptıkları sebebiyle... İki yüzlülüğün bu kadarına pes artık
    Cevapla
  • Edip Cavit Durmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Putin, Hafteri ve ekibinin lider kadrosunu UMH'ye adalet süreci için teslim eder ve Libya halkından özür dileyip ekonomik ve askeri kayıplardan dolayı tazminat ödemeyi yazılı olarak kabul ederse 48 saatte barış olur ama kabul etmezse Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde bu haydut devletlerden (iç çamaşırlarina kadar) tazminat ödesinler bırakın
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam yenılıyorlar hemen ateş kes.. Idlımdede bu boyle oldu... Yapmayın vurun darbeci hainlere...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR