Suudi Arabistan'dan son dakika Hac kararı

Suudi Arabistan’da her geçen gün artan korona virüs vakaları nedeniyle hac ziyaretlerine yüzde 20 kontenjan sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Suudi Arabistan, salgın nedeniyle Mart ayından bu yana hac ve umre ziyaretlerini askıya almıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 00:55 GÜNCELLEME 09.06.2020 00:55 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan son dakika Hac kararı
Suudi Arabistan'dan son dakika Hac kararı

Suudi Arabistan’da her geçen gün artan korona virüs vakaları nedeniyle hac ziyaretlerine yüzde 20 kontenjan sınırlaması getirilmesi planlanıyor.

MART AYINDAN BU YANA ZİYARET ASKIYA ALINMIŞTI

Suudi Arabistan’da korona virüs vaka sayısının 100 bini aşmasının ardından yetkililer çeşitli önlemler almayı düşündüklerini açıkladı. Yetkililer, hac ziyaretlerinde her ülkeye verilen kotanın sadece yüzde 20’sine izin vermeyi planladıklarını dile getirdi. Suudi Arabistan, salgın nedeniyle Mart ayından bu yana hac ve umre ziyaretlerini askıya almıştı. Her yıl 2,5 milyon Müslüman kutsal toprakları ziyaret ediyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan’da toplam korona virüs vaka sayısı 105 bin 283’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 746’ya yükseldi.

 

 

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • menekşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyanetin kesinlikle bu büyük riski alıp kontenjanın yuzde yirmisini hac için göndereceğini düşünmüyorum. Arabistan'ın bu günkü vaka sayısı yaklaşık beş bin. Hac ibadetinin içeriğini düşündüğümüzde vakfe, şeytan taşlama, tavaf, say.... Sağlık, Yaşamı tehdit gibi unsurlar göz önünde tutulup kesinlikle bu yıl farz olup olmadığı tartışılmalı din işleri yüksek kurulu tarafından.
    Cevapla
  • Yusuf DURSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    2018 YILINDA 15 günlüğüne Ümre ye gittim eşim ven 10.000 tl verdim inan 5 GECE Medine de Otel de kaldım o parayı eder kim demiş Yahudiye gidiyor diye yalan sadece hacca ve ümreye gidenlerin ŞEVKİNİ kırmak için söyleniyor hem sanene kendin gitmiyorsan giden seni ne ilgilendirir.
    Cevapla
  • İlhan 3 yıl önce Şikayet Et
    S.a Allah umre ziyaretinizi kabul etsin inşallah hac yapmanizda nasip olur inşallah umre ziyareti yapan şirketlerin çoğu Yahudilere ait birdaha gidecek olursanız yada çevrenizden giden olursa. Dikkat edilmeli saygılar
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hac paraĺari yahudiye gidiyor yüz yıldır
    Cevapla
  • gurbetten 3 yıl önce Şikayet Et
    yahudiye giden okadar çok para varki ozama Cola fanta temizlik ürünlerinin büyük bir kısmı vs ...hiçbirini almıcağız ozamam
    Cevapla
  • Yvuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee bundan dolayı hacca gitmeyelim mi bu nE çe bi ifade
    Cevapla
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ne olacak bu gidişatın sonu Allah hayırlısını etsin amin
    Cevapla
  • bytrue1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Hacc Allah'ın bir emridir. Durumu müsait olan gidebilir. Allah'ın izniyle. Mülk onundur varlık onun. Gerisi angarya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR