Her şey sil baştan! Kuzey Kore'den sürpriz hamle, düşman ilan ettiler

Kuzey Kore, Salı günü yerel saatle 12.00'de (TSİ 06.00) Güney Kore'yle tüm askeri ve siyasi iletişim hatlarını keseceğini açıkladı. Güney Kore’yi yeniden "düşman" olarak ilan ettiler.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 07:03 GÜNCELLEME 09.06.2020 07:07 DÜNYA
Her şey sil baştan! Kuzey Kore'den sürpriz hamle, düşman ilan ettiler
Her şey sil baştan! Kuzey Kore'den sürpriz hamle, düşman ilan ettiler

Ülkenin resmi haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada Güney Kore, yeniden "düşman" olarak nitelendirildi. Açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong'un, Güney Kore'yle Ortak İrtibat Ofisi'nin kapatılmasına yönelik uygulamaların incelenmesi talimatı verdiği de belirtildi.

 

 

Pyongyang yönetimi son günlerde Güney Kore'yi, Kuzey Kore'den kaçanların ülke topraklarına balonlarla çeşitli propaganda broşürleri atmalarına seyirci kalmakla suçluyordu.

Kuzey Kore, Güney Kore'yle Ortak İrtibat Ofisi'ni kapatma ve tüm ortak projelere son verme tehdidinde bulunmuştu.

 

 

Güney Kore'de, Kuzey Kore sınırında balonla broşürler atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir yöntem. Kuzey Kore ise bu eylemi kendisine yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyor.

Güney Kore lideri Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 2018'de yaptıkları görüşmede Kuzey Kore'nin sınır kenti Kaesong'da Ortak İrtibat Ofisi oluşturma kararı almıştı.

Ofis Ocak ayında koronavirüs salgını önlemleri kapsamında geçici olarak kapatılmış olsa da iki ülke arasındaki temas trafiği Pazartesi gününe kadar sürmüştü.

İki ülke yetkilileri bu ofis aracılığıyla her gün saat 09.00 ve 17.00'de iki kez görüşüyordu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Pazartesi günü 21 aydır ilk kez Kuzey Kore yetkililerinin açtıkları telefona çıkmadığını söylemişlerdi.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Tugay 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore kimsin sen ya güneyi kafa tutacağını sanıyor güney Kore Asya'nın en gelişmiş ekonomilerinden birisi ordu kendi yönetilmiyor silah araç gereç için para lazım dolayısıyla ekonomi çok önemli
    Cevapla
  • kiraz 3 yıl önce Şikayet Et
    Vayyy küçük enişte yine sahaya çıkmış ha...
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    kimyon yaşıyormu?
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim manyağin teki.Ayni turp gibi
    Cevapla
  • ahmak herif 3 yıl önce Şikayet Et
    Yiğit lider kim yong-un adam gibi adamdır,adamın dibidir.En kısa sürede Kuzey Kore ile ilişkilerimizi sıkılaştırmalıyız.Orayada en az iki uçak dolusu hibe sağlık ve tıbbi cihaz göndermeliyiz.
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaaaa atma fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR