Libya ordusundan Hafter güçlerine hava operasyonu

Libya ordusu tarafından, Sirte'de Hafter güçlerine hava operasyonu düzenlendi. Operasyonla ilgili açıklama yapan Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu son birkaç aydır Sirte'nin ileri gelenlerine "aklı hakim kılma ve kenti savaş belasından uzak tutma" çağrısı yapıldığını belirterek, bugün Sirte için son bir çağrıda daha bulunduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2020 11:58 GÜNCELLEME 10.06.2020 12:04 DÜNYA
Libya ordusundan Hafter güçlerine hava operasyonu
Libya ordusundan Hafter güçlerine hava operasyonu

Libya ordusu, Sirte'de bulunan ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı askeri unsurlara operasyon düzenlemeye devam ediyor.

 

 

SİRTE İÇİN SON ÇAĞRI

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, "Askeri birliklerimiz Sirte kenti içinde konuşlanmış Hafter milisleri ve paralı askerlere yönelik hava operasyonu düzenledi." ifadesine yer verdi.

 

Son birkaç aydır Sirte'nin ileri gelenlerine "aklı hakim kılma ve kenti savaş belasından uzak tutma" çağrıları yaptıklarına işaret eden Kununu, bugün Sirte için son bir çağrıda daha  bulunduklarını söyledi. Operasyon merkezince hazırlanan harekat planı içinde Hafter güçlerini hedef almaya devam ettiklerini belirten Kununu, "Sirte'de yeniden devletin kontrolünün sağlanması yönündeki hedefimizden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

LİBYA'DA NELER OLMUŞTU

Libya ordusu tarafından 25 Mart'ta başlatılan "Barış Fırtınası" operasyonunda başkent Trablus'un 3 Haziran'da bütün idari sınırları, 5 Haziran'da ise Terhune kentinde kontrol sağlanmıştı.

Cumartesi günü yapılan açıklamada Libya ordusunun, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter güçlerinden kurtarmak için "Zafer Yolları" isminde yeni bir harekat başlatıldığı aktarılmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR