Mısırlı sunucunun Türkiye iftirasına canlı yayında tokat gibi cevap!

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, Libyanın konuşulduğu programda Mısırlı sunucunun Türkiye iftirasına tokat gibi bir cevap vererek sunucuyu susturdu. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, Libya'da yasal meşruiyetin hükümete ait olduğunu ve Türkiye'nin bu hükümetle anlaşması nedeniyle Libya'daki varlığının meşru sayıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2020 06:32 GÜNCELLEME 11.06.2020 07:32 DÜNYA
Mısırlı sunucunun Türkiye iftirasına canlı yayında tokat gibi cevap!
Mısırlı sunucunun Türkiye iftirasına canlı yayında tokat gibi cevap!

Arap Birliği yetkilisi Zeki, Mısır'ın yerel bir televizyon kanalına bağlanarak Libya'daki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

 

 

Libya'da "siyasi bir sürece girilmesi gerektiğini" savunan Zeki, "Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH), Fas'ta Libya'ya ilişkin imzalanan Suheyrat Anlaşması gereği, Libya'nın meşru hükümeti olduğunu" belirtti. 

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki

Libya hükümetinin aynı zamanda Arap Birliği, Afrika Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de Libya'nın meşru temsilcisi olduğunu vurgulayan Zeki, Almanya'da Libya krizine ilişkin düzenlenen uluslararası Berlin Konferansına ilişkin ise şunları söyledi:

 

 

"Orada istenilen ilerleme sağlanamadı, daha sonra taraflardan biri (hükümet) askeri olarak zafer elde etti. Her iki tarafı, barışçıl çözümü kabul etmeleri için bir araya getirme vakti gelmiştir."

Televizyon sunucusunun, Türkiye'nin Libya'daki varlığını "işgal" olarak çarpıtması üzerineyse Zeki, "Türk güçleri, meşru hükümet ile vardığı anlaşma sonucunda Libya topraklarına girmiştir. Bu nedenle Libya'daki Türk varlığı, Suriye'deki varlığından farklıdır. Aynı şekilde Rusya'nın Suriye'deki varlığı Beşşar Esed rejimi ile sağlanan anlaşmanın sonucudur." karşılığını verdi.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Osman d 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani suriye de rusya yı davet ettiği için onlarda mı masum bundan o mana çıkıyor halbuki suriye yönetimi zalim Libya hükümeti masum biz mazlumun rusya zalimin yanında yeraldı olay bu
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olun.Batının uşaklığını yapmayın.Sizde hiç mi gurur yok.6 gün savaşını kaybettiniz.Bunu unutmayın.Cok çalışın birbirinizle uğraşmayın.
    Cevapla
  • Ak100 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlaşması terörist hafter ve yönetici kadrosu teslim olucak silahlı gruplar silah birakicak. Halkın asayiş ini hükümet e devretcekler. Defterler kapanacak
    Cevapla
  • kosovalı 3 yıl önce Şikayet Et
    sen ülkeni israil e abd ye peşkeş ç ek sonrada bize laf at ulan mısır firavunluktan vazgeçmiyorsun
    Cevapla
  • batinin sadik.... 3 yıl önce Şikayet Et
    siyonist hacli kafir batinin sadik ......i zayed salman eset hafter sisinin sadik ..... muslumana karsi efendilerinin aferim oglum aferim sadik ... demesi icin yapamayacaklari hainlik kalleslik yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR