Hafter'e bir ağır darbe daha: Ana ikmal hat kontrol altına alındı

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'in Trablus'a takviye gönderdiği ana ikmal yolunu kontrol altına aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2020 12:28 GÜNCELLEME 11.06.2020 15:30 DÜNYA
Hafter'e bir ağır darbe daha: Ana ikmal hat kontrol altına alındı
Hafter'e bir ağır darbe daha: Ana ikmal hat kontrol altına alındı

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu'nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hafter milislerinin ülkenin güneyi ile batısı arasında sevkiyat için bir yıldan beri kullandığı 350 kilometrelik ana ikmal yolunun Libya ordusu tarafından kontrol altına alındığı belirtildi.

 

Açıklamada, Hafter tarafının söz konusu yolu Trablus'a düzenlediği saldırıyı desteklemek amacıyla milis, silah ve mühimmat göndermek için ana ikmal güzergâhı olarak kullandığı kaydedildi.

Paylaşımla birlikte yayımlanan haritaya göre, güzergâh Sebha'nın kuzeyindeki Eş-Şuveyrif bölgesinden başlayıp kuzeye doğru uzanıyor ve üç kola ayrılarak Nesme, Karyat ve Mersit kentlerine ulaşıyor.

 

Libya ordusu 25 Mart'ta başlattığı Barış Fırtınası Operasyonu kapsamında 3 Haziran'da başkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 4 Haziran'da da Kasr Bin Gaşir'de kontrolü sağlamıştı.

Ordudan 6 Haziran Cumartesi günü yapılan açıklamada da Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" ismiyle yeni bir harekat başlatıldığı duyurulmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye libya da destan yazıyor ama kimsenin doğru dürüst ilgilenmiyor.Alakanızı göstermek için biraz yorum yazın kardeşlerim.
    Cevapla
  • SOYSALMEDYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah ALLAH yardımcımız olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR