Trump açık ve sert çıktı: Şehri işgalden kurtarın, yoksa ben yapacağım

ABD Başkanı Donald Trump, Seattle'de göstericilerin kentin Capitol Hill bölgesinde "otonom bölge" ilan etmesine ilişkin, yerel yöneticileri "yeterince sert hareket etmemekle" suçladı ve "Seattle'ın anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Trump, "Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan ve Washington Valisi Jay Inslee, işleri yoluna koymazsa, biz koyarız" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 08:25 GÜNCELLEME 12.06.2020 08:29 DÜNYA
Trump açık ve sert çıktı: Şehri işgalden kurtarın, yoksa ben yapacağım
Trump açık ve sert çıktı: Şehri işgalden kurtarın, yoksa ben yapacağım

Trump, Fox News'e yaptığı açıklamada, siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi sonucu ülke genelinde düzenlenen gösteriler ve bir grup protestocunun Seattle'da "otonom bölge" ilan etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

"Seattle'ın anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz" diyen Trump, eyalet valisi ve belediye başkanını da "yeterince sert" olmamakla suçladı.

Trump, "Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan ve Washington Valisi Jay Inslee, işleri yoluna koymazsa, biz koyarız" ifadesini kullandı. 

 

Vali Inslee'ı Ulusal Muhafızları görevlendirmeye çağıran Trump, bir şekilde olayın çözülmesi gerektiğini ve göstericilerin "kentin en önemli" konumunu işgal edemeyeceğini vurguladı.

ABD'de 'iç teröristler' şehri ele geçirip özerklik ilan ettiler! Trump'tan çok sert açıklama

"TÜM POLİSLER BÖYLE DEĞİL"

Polis Memuru Derek Chauvin'in, George Floyd'un boynuna bastığı ana dair görüntüleri izlediğini belirten Trump, "O görüntüleri izlerken, 8 dakikalık bir korku anının yaşandığını görüyorsunuz, bu gerçekten utanç verici" dedi.

Trump, bu tarz görüntülerin ortaya çıkmasının ardından insanların "Bütün polisler böyle mi?" sorusunu sorduğuna işaret ederek, "İnsanlar bir yerden sonra da 'tüm polisler böyle' demeye başlıyor. Tüm polisler böyle değil, ben polislerin yaptığı inanılmaz şeyler de gördüm ama bunları televizyonlarda yayınlamıyorlar" diye konuştu. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • kerem oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olasınız inşallah amin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR