Libya’da köşeye sıkışan Hafter yalvardı! 'Hiçbir zaman düşman olmadık'

İyice köşeye sıkışan darbeci Hafter destek için İsrail’in kapısını çaldı. Libya'da üst üste yenilgi alan gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in sözde ‘hükümetinin’ Başbakan Yardımcısı Abdel Salam Al-Badri, İsrail medyasına verdiği röportajda, “Libya asla İsrail’in düşmanı olmayacaktır" diyerek, Tel Aviv hükümetinden destek dilendi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2020 18:38 GÜNCELLEME 13.06.2020 18:41 DÜNYA
Libya’da köşeye sıkışan Hafter yalvardı! 'Hiçbir zaman düşman olmadık'
Libya’da köşeye sıkışan Hafter yalvardı! 'Hiçbir zaman düşman olmadık'

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Türkiye’nin de hava desteği ile gerçekleştirdiği başarılı operasyonların ardından köşeye sıkışan gayri meşru silahlı güçlerin lideri Halife Hatfer, destek için İsrail’in kapısını çaldı.

Darbeci Hafter’in sözde ‘hükümetinin’ Başbakan Yardımcısı Abdel Salam Al-Badri, “İsrail ile hiçbir zaman düşman olmadık ve hiçbir zaman da olmayacağız. Tel Aviv'den destek talebimiz var” dedi.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalinden kurtarıldıktan sonra birbiri ardına toplu mezarların bulunduğu Terhune vilayeti, ortaya çıkan vahşetin şokunu yaşıyor. Terhune'de bulunan toplu mezarlardan çıkarılan 150'den fazla cesetten bazılarının kadın ve çocuklara ait olması vahşetin boyutlarını gözler önüne seriyor.

 

 

‘BİZİ DESTEKLEMENİZİ UMUYORUZ’

Darbeci Hafter’in sözde ‘hükümetinin’ Başbakan Yardımcısı Abdel Salam Al-Badr'in  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mektupta, “İsrail ve Yahudi toplumu ile uzun tarihi bir etkileşimimiz var. Biz hiç düşman olmadık ve olmayacağız. Bizi desteklemenizi umuyoruz. Bizi bugüne kadar ayıran koşulları görmezden geliyoruz” ifadelerine yer verildi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı, darbeci General Hafter'in, Libya'da işgal ettiği bölgelerin kurtarılmasıyla birlikte Hafter milislerinin döşedikleri mayınların Türk Silahlı Kuvvetleri bomba imha uzmanları ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha (METİ) timleri tarafından temizlenmeye başlandığını duyurdu.

 

 

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Suat sarıer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter cia ajanı bu biliniyor rusyaya üs israile dost oluyor bae den destek sisiden medet sudandan asker istiyor konuşmasına besmeleyle başlıyor işgal altında tuttuğu bölgelerde toplu mezarlar çıkıyor katliam yapıyor bu meçhul askerin katline Allah Türkü memur etsin. AMİN
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurun Allah için vurun
    Cevapla
  • samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuhhh! Yalvar.. yalvar... Sisi'yi de yanına al... beraber gidin... kippa takmayı da unutma ha... n'oldu... gözlerin mi doldu... Rusya'da masayı devirmiştin hani... zalim...
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklığın dibe vuruş halı Allah beterinden saklasın. Kaddafinin şimdi kimin öldürdüğü daha netleşiyor
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinin sesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR