Kabus Çin'e geri döndü! Türkiye'deki koronavirüs vaka artışıyla ilgili çarpıcı çıkışı

Yeni tip koronavirüs vaka sayısı 7,8 milyonu geçerken salgının başladığı Çin'den kötü haber geldi. Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte 57 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Bu oran 13 Nisan'dan beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti. Öte yandan İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden The Guardian, Türkiye'deki vaka sayısındaki artış ile ilgili bir yorum yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2020 09:05 GÜNCELLEME 15.06.2020 13:03 DÜNYA
Kabus Çin'e geri döndü! Türkiye'deki koronavirüs vaka artışıyla ilgili çarpıcı çıkışı
Kabus Çin'e geri döndü! Türkiye'deki koronavirüs vaka artışıyla ilgili çarpıcı çıkışı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 19'u yurt dışı kaynaklı 57 Kovid-19 vakası tespit edildi. Bu, 89 vakanın saptandığı 14 Nisan'dan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

 

VAKALARIN GÖRÜLDÜĞÜ YERLER

Ülke içi kaynaklı vakaların 36'sı başkent Pekin'de ve diğer 2'si Liaoning eyaletinde kaydedilirken, Guangdong eyaletinde 17, Şanghay ve Çongçing kentinde birer yurt dışı kaynaklı vaka görüldü.

 

CAN KAYBI YOK

Sağlık Komisyonu ayrıca, Kovid-19 nedeniyle can kaybının olmadığı bilgisi paylaştı.

DÜN 46 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Bu arada Pekin'de salgının tekrar ortaya çıkmasında bağlantılı ve vaka sayısının yeniden artmasına neden olan tarım ürünleri pazarının kapatılması sonrası yapılan testlerde dün 46 kişinin testinin pozitif çıktığı bildirilmişti.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Saptanan vakalar sonrası pazar civarındaki 11 yerleşim alanın sokağa çıkma uygulaması, spor alanlarında faaliyetlerin askıya alınması ve 9 okulda eğitime ara verilmesi gibi çeşitli tedbirler alındığı açıklanmıştı.

ÇİN'DEKİ TOPLAM BİLANÇO

Toplam vaka sayısının 83 bin 132'ye çıktığı ülkede, şu ana kadar 4 bin 634 kişi yaşamını yitirdi.

GUARDIAN: SEYAHAT YASAĞI KALKINCA TÜRKİYE'DE VAKA SAYISI ARTTI

Öte yandan İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden The Guardian, Türkiye'deki güncel Kovid-19 verilerini okurlarıyla paylaştı. Gazete, "Bu ayın başından itibaren seyahat yasağının kaldırılması ve işletmelerin tekrar açılmasıyla birlikte artış gösterdi" yorumunu yaptı.

DÜNYADA KOVİD-19 VAKALARI

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkedeki vaka sayısı 21 bin 704 artarak 850 bin 514 olarak kaydedildi. Ölü sayısı, son 24 saatte 892 kişinin hayatını kaybetmesiyle 42 bin 720'ye yükseldi.

Meksika Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede son 24 saatte Kovid-19 kaynaklı can kaybı 424 artarak 16 bin 872'ye yükseldi. Ülkede, Kovid-19 vaka sayısı da 3 bin 494 artışla 142 bin 690'a çıktı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 11 bin 929 kişinin virüse yakalandığını açıkladı. Bakanlık ayrıca son 24 saatte 311 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yeni vaka ve ölümlerle, ülkede bugüne dek görülen toplam vaka sayısı 320 bin 922'ye, can kaybı sayısı ise 9 bin 195'e çıktı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki Kovid-19 salgınına yönelik son istatistikleri paylaştı. Son 24 saatte 2 bin 472 kişinin virüs testinin pozitif çıktığını belirten Lari, 107 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. Son verilerle birlikte ülkede tespit edilen toplam vaka sayısının 187 bin 427'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 8 bin 837'ye ulaştığını açıklayan Lari, toplam 148 bin 674 hastanın virüsü yenerek taburcu olduğunu aktardı. İran'daki salgında günlük ölenlerin sayısı yeniden 3 haneli sayıya yükselmiş oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler ders alsında bunlar gibi olmayalım. Veya İran gibi de... Kurallara uyalım, EVDEKAL alalım , maskesiz çıkmayalım. Lan bu kadar mı zor lan !? Kardeşim yaşamak istiyosan topu topu belkide en fazla 6 ay evinde kalsan çok mu ? Dünyada ve Türkiye'de de büyük bir umursamazlık var. Kurallara uyanda oldukça fazla aslında uyanlar daha da fazla fakat onlar gereksiz yere dışarı çıkmadıkları için uymayanlar fazla gibi duruyor Zaten herkes kurallara uysa bir kaç hafta ya üç rakamın altına ineriz .. Hayırlısı ney ise o olsun EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım Ve kurallara uyalım
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayı doğrusu ise ben zannetmiyorum.dünyadan salgını gizleyen ve biyolojik silah oda meçhul gel de inan.
    Cevapla
  • İstanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağdat caddesine gidin, Kadıköye gidin, Beşiktaşa gidin... Sanki virüs hiç uğramamış, hiç haberleri olmamış gibi yaşamaya devam ediyorlar.
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar virüs yayılsın istiyorlar herhalde.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Vaka artışı seyahat yasağının kalkmasından değil. Milletin maske tatmamasından, asker uğurlamasında halay çekmesinden, kaçak düğünlerde sarılıp öpüşmesinden kaynaklanıyor..
    Cevapla
  • Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısıtlamalar geri geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR