AB'den Libya'da bulunan toplu mezarlara soruşturma çağrısı

Avrupa Birliği (AB), Trablus’un güneydoğusundaki Terhune kentinde bulunan toplu mezarlarla ilgili acilen bağımsız bir soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2020 09:58 GÜNCELLEME 16.06.2020 09:58 DÜNYA
AB'den Libya'da bulunan toplu mezarlara soruşturma çağrısı
AB'den Libya'da bulunan toplu mezarlara soruşturma çağrısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, toplu mezarların bulunmasının büyük rahatsızlık yarattığı belirtildi.  Açıklamada, "Toplu mezarlarla ilgili acilen bağımsız bir soruşturma yürütülmeli ve sorumlular adalete teslim edilmeli." ifadesi kullanıldı.

 

Libya'daki çatışmaya taraf olanlara uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerini yerine getirme ve şiddete son vererek ateşkes konusunda uzlaşma çağrısı yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki siyasi sürece dönüş yapılması gerektiği vurgulandı.

Terhune’yi 5 Haziran'da Hafter güçlerinden temizleyen Libya ordusu, kentteki bir hastanede 106 ceset bulmuş, 12 Haziran'da ise kent kırsalında 3 toplu mezar tespit etmişti.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    hafteri destekleyen ab de sorumlu toplu mezarlardaki işlenen cinayetlerden bu ayıp utanç ab ye yeterde artar
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    İlginç, AB konuyla ilgili soruşturma istemiş, bakalım bunun altında be fitne çıkacak
    Cevapla
  • T C 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyi soruyorlar? Simdiye kadar nerdeydiniz? Oralar TCsayesinde alinmasaydi nereden bilinecekti acaba. Bence kendilrine sorusturma acilsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR