Rusya açıkladı! Türkiye ile ortak devriyede bombalı saldırı

Rus ve Türk askerlerin İdlib'de gerçekleştirdikleri ortak devriye sırasında bir bombanın infilak ettirildiğini açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaralı asker olmadığını, sadece Rus zırhlı personel taşıyıcıda küçük çaplı hasar oluştuğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2020 14:05 GÜNCELLEME 16.06.2020 14:16 DÜNYA
Rusya açıkladı! Türkiye ile ortak devriyede bombalı saldırı
Rusya açıkladı! Türkiye ile ortak devriyede bombalı saldırı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Bugün Eriha ile Urum el Coz yerleşimleri arasındaki güzergahta ortak devriye faaliyeti gerçekleştirildiği sırada, militanlar M4 karayolundaki durumun izlenmesinin engellenmesi amacıyla bir terör saldırısı girişiminde bulundu. Militanların konvoyun seyrettiği güzergahta bir patlayıcı maddeyi infilak ettirmesi sonucu Rus zırhlı personel taşıyıcıda küçük çaplı hasar oluştu. Devriyeye katılan askerler yara almadı" dedi.

 

Konaşenkov, tüm askeri teçhizatın ve Rus askerlerin konuşlanma noktalarına döndüklerini de kaydetti.

Bu arada Rus yetkili, militanların M4 karayolunda Rus-Türk ortak devriyesi düzenlenmesini öngören mutabakatı uygulamayı engelleme girişimlerine devam ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart'ta Moskova'da yaptıkları görüşme sonucunda İdlib gerilimi azaltma bölgesinde istikrarın sağlanması amacıyla Soçi Mutabakatı'na ek protokol imzalamıştı.

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 2
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalızca kücük hasamış , Ruslardan Sallamaca bir ifade .
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya intikamini almak icin yaptirdiklari bir eylem..kendi kazdiklari kuyular kendi Mezarlariniz olacak insallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR