İngiltere'den büyük keşif: Fiyatı çok ucuz, koronavirüsün ilacını bulduk

İngiltere, salgında hastaların hayatını kurtaran ilacın bulunduğunu dünyaya duyurdu. Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma; jenerik kullanımı olan bir steroid ilacının ağır Kovid-19 hastaları arasındaki ölüm oranının azalttığını ortaya koydu. "Dexamethasone" isimli ilacın, hastalığı hafif olarak atlatanlarda işe yaramadığı, dolayısıyla stok yapılmasına gerek olmadığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.06.2020 16:13 GÜNCELLEME 17.06.2020 11:17 DÜNYA
İngiltere'den büyük keşif: Fiyatı çok ucuz, koronavirüsün ilacını bulduk
İngiltere'den büyük keşif: Fiyatı çok ucuz, koronavirüsün ilacını bulduk

Dünya çapında 8 milyondan fazla insanı hasta eden yeni tip corona virüsü salgınına karşı birçok kurum ve kuruluş aşı ile ilaç geliştirmek için bir yarışa girerken Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma Covid-19 hastalarının hastanedeki ölüm oranını düşüren bir ilaç keşfetti.

 

UFAK BİR DOZDA BİLE ÖLÜM ORANINI DÜŞÜRÜYOR

Bilim insanları genel kullanımı da olan dexamethasone isimli ilacın hastanede tedavi olan Covid-19 hastalarındaki ölüm oranını düşürdüğünü ortaya çıkardı. Araştırma sonucundan çıkan verileri inceleyen uzmanlar, küçük bir doz verilmesi durumunda Covid-19 hastalarının ölüm oranının 3'te 1 oranında azaldığını açıkladı. Oksijen verilmesi halinde ise, bu oran 5'te 1'e çıktı.

MALİYETİ ÇOK DÜŞÜK

 

Araştırmayı yürüten Oxford Üniversitesi'nde görevli profesör Martin Landray, "Solunum cihazında ya da oksijen desteği alan hastalara dexamethasone verilmesi durumunda ölüm oranı düşüyor. Üstelik çok düşük bir maliyetle" ifadesini kullandı.

"ÖLÜM ORANINI AZALTAN TEK İLAÇ"

Araştırmada görev alan Peter Horby, eczanelerde satılan ateş düşürücü ile ilgili, "Ölüm oranını ciddi bir ölçüde azaltan tek ilaç. Bu büyük bir keşif" dedi.

HASTALARA VERİLMEYE BAŞLANDI

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise bugünden itibaren Kovid-19 hastalarına Dexamethasone verilmeye başlanacağını ve ellerinde 200 bin adet bu ilaçtan olduğunu duyurdu.

HAFİF GEÇİRENLERDE İŞE YARAMIYOR, O YÜZDEN STOK YAPMAYA GEREK YOK

Öte yandan, haberi dünyaya duyuran BBC'nin konuyla ilgili haberinde ilacın hastalığı hafif olarak atlatanlarda işe yaramadığı ve dolayısıyla stok yapılmasına gerek olmadığı vurgulandı.

KAYNAK : Ajanslar
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    sirke içilmesi gerektiğini 23 Nisan sonrası söyledim , ciğerlere kaçtıysa mikrop koklanması gerektiğini de ... ciğerlere direkt sirke verilemeyeceğine göre kokla deriin deriiin çek virüsü öldür, a habere yazdım facede paylaştım, belki size yazdım internet kimlerin elindeyse zaten gördüler, Tayyib abiye de yazmıtım.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Covıd 19 hastalığına yakalandım,Ölümcül derecede zaturre oldum,,Artık dedim gidiciyiz son çare eski tıb alimlerinin çalışmalarını inceledim ,,Bu tıb eserlerinde, Eşek hıyarı (Ecballium elaterium) adlı bitkinin bu mikropları öldürdüğünü söylüyorlardı,Nefes alamaz,yürüyemez durumdaydım,,Bunun meyvesinin 2 gramı bile öldürücü etkisi olmasına rağmen dikkatli bir şekilde,, bir çay kaşığı Bala 1 damla damlatıp sabah aç karnına kullandım 1 günde kendime geldim 3 günde iyileştim, 30 tane yere bunu yazdım özellikle Doktorlara cevap bile vermediler.
    Cevapla
  • Gul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitkisel bile olsa bir sürü araştırma yapıp yan etkileri ve kimlerde kullanılabilir diye aynı ilaç prospektüsü gibi açıklığa kavuşması gerekiyor. Bir kişide iyi gelmesi ile hiçbirşeyin sonucu anlaşılmaz. Yüzlerce, binlerce insanda denenmeli buda uzun zaman alır zaten.
    Cevapla
  • ölümlü 3 yıl önce Şikayet Et
    bu tedavi için kullanılan bir ilac degil ki.hastanin semptomlarıni azaltmak icin kullanılıyor.bizde kullaniyoruz.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Deksametazon yeni bir ilaç değil steroid türevi astım, bronşit, romatizma hastalıklar, inflamatuar hastalıklar gibi inflamasyon olan tüm hastalıklarda savunma sistemini baskılayarak etki gösteriyor. Kısıtlı da olsa covid-19 da etki göstermesi çok normal.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sağlık bakanlığı ne derse o...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR