NATO sürprizi dünyaya duyurdu! 'Türkiye geri adım atmadı! Kararı veto etti'

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan diplomatlar, NATO liderleri tarafından Aralık ayında Londra'da alınan kararları Türkiye'nin uygulamadığını öne sürdü. İsmi açıklanmayan kaynaklar, "Türkiye, NATO'nun Polonya ve Baltık ülkeleri için savunma planını onayladı ama uygulanmasını engelliyor" dedi. Türkiye, planı kabul etmek için "YPG" şartını masaya koymuştu. Ancak NATO'da Türkiye'nin şartı henüz kabul edilmiş değil.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 17:33 GÜNCELLEME 17.06.2020 17:45 DÜNYA
NATO sürprizi dünyaya duyurdu! 'Türkiye geri adım atmadı! Kararı veto etti'
NATO sürprizi dünyaya duyurdu! 'Türkiye geri adım atmadı! Kararı veto etti'

Geçtiğimiz aylarda Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye karşı verdiği mücadeleye NATO'nun yeteri kadar siyasi destek vermediği gerekçesiyle ittifakın Baltık ülkeleri ve Polonya ile ilgili savunma planlarını engellemişti. Uzun süren görüşmeler sonucunda Türkiye'nin Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planının kabul ettiği belirtilmişti.

 

Türkiye'den NATO'ya rest: Dediğimizi yapın yoksa o imzayı atmayız

YENİ GELİŞME: TÜRKİYE VETO ETMEYE DEVAM EDİYOR

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan 3 NATO diplomatı ve bir Fransız Savunma Bakanlığı yetkilisi, Türkiye ile ilgili iddialarda bulundu. İsmini açıklamayan yetkililer, "Türkiye, NATO'nun Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik savunma planını engellemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO liderleri Londra'da geçen yıl bu konuda anlaşmaya varmıştı" dedi.

 

NATO açıkladı! Türkiye Baltık planını kabul etti

ANKARA'NIN "YPG ŞARTI" HENÜZ KABUL EDİLMİŞ DEĞİL

Diplomatlar, Ankara'nın "Savunma Kartalı" isimli planı onaylamasına rağmen, NATO'nun askeri hamle yapmasına engel olduğunu öne sürdü. Yetkililer, "Türkiye, PYD/PKK'nın terörist olarak tanınmaması durumunda bu planları kabul etmeyeceğini söyledi. Biz de bunun uygun olmadığını ve bu planları engellemenin kabul edilemez olduğunu söyledik" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    göstermelik değil "daimi ve kalıcı" veto bekliyoruz. devam...
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme polonyanin güvenligini düsünüyor türkiyenin gücenligini zora sokuyor teröristlere destek olup türkiye vatandaslarinin ölmesine göz yumuyor türkiye rusya ile müttefik olmalidir
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanında canı. Cehenneme Allah belasını versin.
    Cevapla
  • kelleci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu makron kaşınıyor
    Cevapla
  • Kuvayi Milliye 3 yıl önce Şikayet Et
    Henuz yeni kullandilar ypgyi hemen bunlar teörist demezler,Tramp bir dönem daha secilirse bu is olur.Tabi birde petrol kuyularini bekleyecek sadik bir köpek lazim.
    Cevapla
  • Sadri 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle geri adim atılmamalı,bir şehrimizin nüfusu kadar olmayan ülkeler bile bize posta koymaya çalışıyor ama artık eski Türkiye yok bunu bilmeliler batının değil ülkemin çıkarları önemli....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR