Dünyaya ilan ettiler: Artık oranın sultanı Erdoğan

Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği Libya’da meşru hükümet, darbeci Hafter'e karşı Türkiye'nin verdiği destekle üstünlük sağladı. Fransız basını, Libya'daki gelişmeleri duyururken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 17:47 GÜNCELLEME 19.06.2020 17:47 DÜNYA
Dünyaya ilan ettiler: Artık oranın sultanı Erdoğan
Dünyaya ilan ettiler: Artık oranın sultanı Erdoğan

Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen Halife Hafter, Libya'yı ele geçirmek için başkent Trablus'a yönelik harekat başlatmıştı. Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru hükümeti Hafter'e karşı durmuş ve Türkiye'den destek istemişti. Türkiye de yoğun askeri desteği ve bürokratik girişimleri sonucu Hafter'i hezimete uğrattı. Yaşananlar sonrası Türkiye'nin Akdeniz'deki egemenliği dünya tarafından kabul edilmek zorunda kalındı.

 

"LİBYA'NIN SULTANI ERDOĞAN"

Konuya dair birçok açıklama yapılırken, Fransız menşeli Le Figaro gazetesi çarpıcı bir analiz haber yayınladı. Jean-Marc Gonin imzalı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında büyük bir başarı sağladıktan sonra, Doğu Akdeniz’de de başarılı olduğu ifade edildi. Haberde, "Libya'nın Sultanı Erdoğan. Başkan Erdoğan, Trablus'ta sağlamış olduğu desteklerle general Hafter'e büyük kayıplar yaşattı ve Libya'da durumu tersine çevirdi. Ankara'nın güçlü adamı, koronavirüs karşısında kayda değer bir başarı sağladıktan sonra, Doğu Akdeniz'de de başarılı oldu" ifadelerine yer verildi.

 
KAYNAK : Yeni Akit Gazetesi
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberi tam okumadan dedim ki fransızlar uyarı olsun diye algı yapmıştır kesin. Algıyı yapmışlar ama şu kısmına sevindim Türkiyenin korona ile mücadelesinde başarılı olduğunu kabul etmişler. Yavaş oldu ama şükür hemen herkes Erdoğanın başarısını anlamaya başladı. Şu an dünya üzerinde parmakla gösterilecek az sayıda liderden biri.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehapeli biri çıkmış 'biri edim ama siz onu anladınız' Birkaç bakanın Libya ya gitmiş olmasını anlayamıyorum demiş. KK ve adamlarının Esed e gidip görüşmesini resim çekilmesini anlamışsa bunu zaten anlayamaz.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazete Turkiye ve musluman dusmani hatta neredeyse tum bati medyasi ve yoneticileri Erdoğan ve müslüman dusmani bu gazetenin haberi kendi devletlerine karsi bi uyari niteligi tasiyor kesinlikle Erdogani ovme sezarin hakki sezara durumu soz konusu degil yeri gelir Erdogani yerden yere vurur itham ederler bu gazete dogru haber yapiyormu diyecegiz o halde gerçek su ki Erdogan adini tarihe altin harflerle yazdirmis bir liderdir bu kesin ama kesin olan bir sey daha var bati dunyasi Erdogani hic sevmiyor sevmeyecekte onlarin haber anlayisi cok farkli bunu unutmayalim
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Mübareğe yakıșıyor zaten mazlum ve mağdurların tek adresi Mevlam sağlık ve afiyet versin! bu durum aynızamanda șerefli müslümanlara imkan verilince nelere muvaffak olabildiikerinin ișareti Allahın izniyle devamı gelir inșaAllah
    Cevapla
  • Ey Gaziler 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşman üzerimize her zamanki gibi tek ülke halinde değil haçlı sürüleri halinde patronları da yahudi olmak üzere her içerden dışardan her cepheden geliyor cihad daha yeni başlıyor durmak yok gazaya devam ALLAHÜ TEALA gazamızı mübarak etsin yardımcımız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR