Sonunda doğru konuşan birileri çıktı: Türkiye'nin PKK'yı vurması bizim çıkarımıza

Iraklı hukukçu Tarık Harb, terör örgütü PKK'nın ülkedeki illegal varlığının Irak'ın egemenliğine aykırı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonları Irak'ın çıkarına" dedi. Irak Ordusu daha önce yaptığı açıklamada, operasyon sebebiyle Türk savaş uçaklarının Irak hava sahasına girmesini kınadıklarını, bunun kışkırtıcı bir eylem olduğunu ve egemenlik ihlali anlamına geldiğini belirtmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 12:10 GÜNCELLEME 22.06.2020 12:30 DÜNYA
Sonunda doğru konuşan birileri çıktı: Türkiye'nin PKK'yı vurması bizim çıkarımıza
Sonunda doğru konuşan birileri çıktı: Türkiye'nin PKK'yı vurması bizim çıkarımıza

Iraklı hukukçu Tarık Harb, AA muhabirine PKK'nın Irak'taki illegal varlığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyonlarını değerlendirdi.

 

"Irak'taki hükümetler, PKK'nın buradaki varlığına onay vermemiştir" diyen Harb, "PKK, Irak'a gayrimeşru yollarla yasal olmayan biçimde girdi. PKK'nın Irak'ta Kürt yoğunluklu bölgelerdeki hareketleri, Türkiye'yi hedef almasından önce Irak'ın egemenliğine zarar veriyor" ifadesini kullandı.

Türkiye operasyon başlattı, ses Irak'tan geldi! Bir skandal açıklama da Arap Birliğinden

"PKK, IRAK TOPRAKLARINI SARMIŞ BİR KANSER"

 

Bağdat ile Ankara arasında PKK'nın Irak'taki gayrimeşru varlığına ilişkin anlaşmalar bulunduğunu hatırlatan Harb, şunları kaydetti: "PKK'nın Irak'taki varlığı, uluslararası hukuka da aykırı. Bağdat'ta durumlar iyi gitmiş olsaydı, PKK'nın Irak'tan sökülüp atılmasını bu ülkenin hükümeti yapardı. Çünkü PKK Irak topraklarını sarmış bir kanser. PKK, Bağdat'ın zayıflığından istifade ederek ülkede üsler kurdu, bazı köy ve kasabaları ele geçirdi."

Iraklı hukukçu Tarık Harb

"TÜRKİYE'NİN OPERASYONLARININ NEDENİ PKK'NIN IRAK'TAKİ İLLEGAL YAPILANMASI"

Iraklı hukukçu Harb, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonları Irak'ın çıkarınadır. Bu operasyonlarla PKK'nın ülkedeki varlığının sonlandırılması Bağdat'a büyük fayda sağlar. Irak, kendi topraklarını korumalı. PKK olmazsa operasyonlar da olmaz. Türkiye'nin PKK hedeflerine operasyon düzenlemesinin nedeni örgütün Irak'taki illegal yapılanmasıdır. Yoksa Türkiye durup dururken asla Irak topraklarını hedef almaz. Türkiye, ülkenin kuzeyinde bulunan Kürtlere karşı da hasmane tutum içerisinde değildir."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak ın adı kaldı.. ırak artık şii iranın uydusu oldu suriyede öyle. Dolayısıyla iran şikayet ettiği ülkelerden görüntüde farkı var gibi derinlikte ise hepsi bir. İranın çekiştiği ülkeler nelerdi ? Mesela suud bae israil abd ingiltere belki mısır vs. Fakat derinlerde düşman gibi gözüken bu ülkeler rusyada dahil. Hepsi şeytana hizmet edip ondan akıl alıyorlar onunda alt versiyonu emperyalizim ve siyonizme hizmet ediyor. Dolayısıyla türkiye bir numaralı hedef ve düşman. Ama türkiye islamiyetin hamisi oldugu sürece Allahın koruması altında
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün ortadoğu devletlerinin yönetimlerini türkiye'yi destekleyen yönetimlerle değiştirelim,tıpkı ingiltere,fransa ve abd'nin yaptığı gibi....
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    bu hukukçu boş konuşuyor...ırak diye bir devlet yok...ülkeyi kimin yönettiği belli değil,milli irade diye bişey kalmamış,ırak'ı güçlü aşiretler,sünniler,şiiler ve kürtler yönetiyor...yani ırak paramparça'dır...abd istese hemen dağıtır...
    Cevapla
  • kul yaşar 3 yıl önce Şikayet Et
    gözünü sevdiğim korku baktı ki pabuç pahalı adam gibi konuştu. ey müslümanlar adam gibi tayyib gibi konuşun 3 günlük dünya mümin sadece Allah (cc) dan korkar.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    dusmanim dusmani dostumdur diyen bir suriyeli var benim bildigim bir iraklida olabilir turkun turkten baska dostu yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR