Trump ve Macron'dan Libya'da ateşkes talebi

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptıkları telefon görüşmesinde Libya'da bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 22:02 GÜNCELLEME 22.06.2020 22:34 DÜNYA
Trump ve Macron'dan Libya'da ateşkes talebi
Trump ve Macron'dan Libya'da ateşkes talebi

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada, Trump ve Macron'un bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

 

Görüşmede "önemli ikili ve bölgesel" konuların ele alındığına işaret eden Deere, "İki lider, Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiği ve Libyalı taraflar arasındaki müzakerelerin hızlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı." ifadesini kullandı.

Deere, "Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Macron, Libya'daki çatışmanın daha da tehlikeli ve kolay kontrol hale gelmesini önlemek adına, tüm taraflardaki askeri tırmanmanın bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı." bilgisini paylaştı.

 

YORUMLAR 2
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa kendini ne sanıyor anlamış değilim biz Türkiye olarak fransayla er geç karşılaşıcaz zaten fransa PUSUDA türkiyede bunun farkında ama fransanın farkında olmadığı şey libyaya yaptığı gibi yapmak için ayaga kalktığında kafasının üstüne yani beyninin tam ortasına yumruğu yiyeceğinin farkında olmaması Libya gibi bir hale düşmemizi bekliyorlar ama türkiyenin ölüsü bile fransanın kabusu olur bu arada bir kez daha türkiyenin nükleer silaha ne kadar ihtiyacı oldugu ortaya çıkmış oluyor
    Cevapla
  • Fransa kimmiymiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa çok sayıda hidrojen bombalı nükleer silahlı denizaltıları olan uçak gemisi olan bir dev. Macronun boyuna bakıp aldanıyorsunuz. Biz kendimizi ne sanıyoruz asıl soru o. Biz fransanın sömürgesi olmaktan 100 sene önce zar zor kurtulduk. Bunlar gerçekler malesef Fransa bizim kat kat üzerimizde zeka ekonomi siyasi etki ve askeri güç olarak. Ama sadece 300 tankları var bizim 3000 tane övün dur bununla boş zamanlarında. Çünkü gerek yok antika teknoloji tanka bol bol nükleerleri var :)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR