Filistin, Akdeniz'de Türkiye ile EEZ anlaşması imzalamaya hazır olduğunu açıkladı

Türkiye'nin Libya ile imzaladığı anlaşma sonrası ne yapacağını şaşıran Atina yönetiminin canını sıkacak yeni haber geldi. Ankara'nın Filistin Büyükelçisi Faed Halid Abd Mustafa, Türkiye ile EEZ (Münhasır Ekonomik Bölge) konusunda anlaşma imzalamaya hazır olduklarını açıkladı. Büyükelçinin açıklamaları Yunan medyasında geniş yankı buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2020 17:23 GÜNCELLEME 24.06.2020 12:27 DÜNYA
Filistin, Akdeniz'de Türkiye ile EEZ anlaşması imzalamaya hazır olduğunu açıkladı
Filistin, Akdeniz'de Türkiye ile EEZ anlaşması imzalamaya hazır olduğunu açıkladı

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Halid Abd Mustafa, Doğu Akdeniz'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

"İSRAİL, DOĞU AKDENİZ'DE BİZİ ENGELLEDİ"

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz varlığının ilk olarak 1990'larda keşfedildiğini söyleyen Filistinli Büyükelçi, "İsrail baskısı nedeniyle bugüne kadar buradaki doğal gazı kullanamadık. İsrail kıyılarda çalışmamıza izin vermedi" dedi.

 

"TÜRKİYE İLE EEZ İMZALAYABİLİRİZ"

"Filistin olarak Türkiye ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz" diyen Mustafa, "Tüm alanlardaki ilişkileri güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu ilişkileri geliştirmek için tüm fikirlere açığız. Bu, Türkiye ile EEZ (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşması konusu için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE DOĞAL GAZ KONUSUNDA ANLAŞMA HAZIRIZ"

Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Filistinli Büyükelçi, "Akdeniz'de haklarımız var. Filistin, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gazdan da menfaat sahibi. Türkiye ile doğal gaz konusunda anlaşmaya hazırız. İlişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Her şeye açığız" diye konuştu.

YUNAN MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU

Büyükelçi Faed Halid Abd Mustafa'nın "Türkiye ile EEZ (Münhasır Ekonomik Bölge) anlaşmasına hazırız" açıklaması, Yunan medyasında geniş yankı buldu. Yunan medyası, büyükelçi Mustafa'nın sözlerini manşetten verdi.

KAYNAK : Aydınlık Gazetesi, Star.com
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Ali AK 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu , dünyanın süper güçlerinin şemsiyesi altındadır. Eğer Orada söz sahibi olmak isteniyorsa bu süpergüçlerin toplamından daha süper olmak gerekir. 1- Milli Atom ve Hidroje Bombası 2- Milli GPS ve askeri uydular 3- Milli Haberleşme sistemi ve Savunma Sistemi 4- Milli İşletim Sistemi 5- Milli Elektronik entegre devre tasarımı üretimi 6- Dünyanın her yerinde Milli Ajan 7- Korkusuz Lider
    Cevapla
  • AYASOFYAM 3 yıl önce Şikayet Et
    vayyyytttt bu anlasma hemen yapilmali iste ozaman israil yandi cünki haritaya göre israil denizi kullanamiyor nakliye icin izin almasi lazim bu cok iyi birde askeri üs kuralim israil kudursun yandiniz oglum Türke bulasmak neymis göreceniz biz ölmek icin doganlardaniz 9 yasinda oglum var asker ilacam diyor sabah aksam sehit olacam diyor gerisini siz düsünün
    Cevapla
  • dogrusu 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle, artık gücümüzün farkına varmaliyiz. bakın ayasofyanin müze zulmünü kaldırdık geç de olsa. o kadar korkulacak bir şey de değilmiş. batıdan korkmaktan vazgeçmek gerek.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü bir Hava savunma sistemimiz olsaydı bölgede güçlü devlet olurduk ama artık çok geç
    Cevapla
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    ama önce filistin özgürleştirilip orada yeterince askeri üst kurulmalıydı yani israilin dibine kadar toplarımız tanklarımız girmeliydi
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar olarak birlik olsak önümüzde hiç bir batılı ülke duramaz. Zamanında Osmanlı çatısı altında tüm Müslüman topluluklar birleştiği için Avrupalılar saldırmaya cesaret edemedi, sömürecek yerde bulamayınca zor durumda kalarak Amerika kıtasını keşfettiler. Orada keşfettikleri el değmemiş doğal zenginliklerle maalesef bu güne geldiler.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangileriyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR