ABD'den sürpriz Libya açıklaması: Türkiye veya Rusya olsun, tek hedeflimiz...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo düzenlediği basın toplantısında, "Libya'daki siyasi müzakereleri yeniden başlatmak için Avrupalı ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz, Türkler veya Ruslar olsun, herhangi bir kaynaktan silah tedariğini önlemek" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 18:27 GÜNCELLEME 25.06.2020 09:49 DÜNYA
ABD'den sürpriz Libya açıklaması: Türkiye veya Rusya olsun, tek hedeflimiz...
ABD'den sürpriz Libya açıklaması: Türkiye veya Rusya olsun, tek hedeflimiz...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Dünyanın her yerinde terör örgütü DEAŞ ile mücadele etmeye devam ettiklerini belirten Pompeo, Washington yönetiminin 5 İran şirketine daha yaptırım uygulamaya karar verdiğini duyurdu. İran'ın terörü finanse ettiğini iddia eden ABD'li bakan, "İran, IAEA ile işbirliği yapmayı reddediyor. İran'a yönelik genişletilmiş silah ambargosu tasarısının BM Güvenlik Konseyinden geçmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında bir kare

 

LİBYA AÇIKLAMASI

"Libya'daki siyasi müzakereleri yeniden başlatmak için Avrupalı ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" diyen Pompeo, "Hedefimiz, Türkler veya Ruslar olsun, herhangi bir kaynaktan silah tedariğini önlemek" dedi.

İSRAİL'İN YASA DIŞI İLHAK PROJESİ

İsrail'in hukuksuz ilhak projesine de değinen Dışişleri Bakanı, bu kararın tamamen Tel Aviv yönetimine ait olduğunu söyledi. Toprakları gasp edilen Filistin'e yüklenmeyi tercih eden Pompeo, "Filistin otoritesi İsrail ile müzakerelere katılmayı reddedip tehdit etmeyi tercih etti" dedi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • AÇI 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi sahtekar kafir abd yine benim dediğim olacak demek istiyorsun
    Cevapla
  • boybeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    ulan yanke çocukları şeytan sizden daha namuslu
    Cevapla
  • esven 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceleri Bosna yı da silahtan arındırmış her bir Bosnalıyı hedef haline getirmiştiniz.Daha sonra da elkaide ,deaş ve pyd gibi çakal sürülerine binlerce tır ağır hafif savaş mühimmatlarını yığdığınızda gıkınız çıkmıyordu.Şimdide istiyorsunuzki bekası için çarpışan masum Libya halkı sömürgeci Fransa nın kucağına düşsün yok efendiler yok bu defa sizin istediğiniz olmayacak.Bu böyle biline.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya sizin başınıza yıkılacak bir gün
    Cevapla
  • ZAFER 3 yıl önce Şikayet Et
    DEAS Terör örgütü silahlarını ve savaşçılarını temin eden ve destekleyen ülkeler hangileri.DÜNYA ÜZERİNDE SINIRLARI BELLİ OLMAYAN TEK ÜLKE İSRAİL Niçin birleşmiş milletler bunun ile ilgili bir çalışma ve yaptırım yapmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR