Yunanistan çıldırdı: Türkler Meriç'i geçip işgal edecek

Türkiye'nin savunma sanayi alanında attığı adımlar Yunanistan'ı korkutuyor. Özellikle askeri denizcilikte atılan adımların yanı sıra, silah ve mühimmatlarda da yerli teknolojilerle milli üretim gerçekleştiren Türkiye karşısında Yunanistan'a "işgal mi edileceğiz" sorusunu sorduruyor. Yunan medyasını Türk üretimi askeri ekipmanlar süslüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 17:10 GÜNCELLEME 26.06.2020 17:11 DÜNYA
Yunanistan çıldırdı: Türkler Meriç'i geçip işgal edecek
Yunanistan çıldırdı: Türkler Meriç'i geçip işgal edecek

Türkiye son dönemde yerli ve milli mottosyula savunma sanayinde önemli adımlar attı. Teknolojinin yerlileşmesi ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesiyle ortaya çıkan ekipmanlar, ülkeye gurur kaynağı olduğu kadar dünyada da ses getiriyor.

 

 

Her gun üzerine konularak inşa edilen savunma sanayindeki bu adımlar, Yunanistan'da da bir panik havasına neden oldu. Özellikle son olarak testleri başarıyla tamamlanan ve teslimatına başlanan FNSS üretimi OMTAS füzeli tank avcısı Kaplan, ile Pars Atina yönetimini korkutuyor.

 

 

26 tanesinin halihazırda TSK'ya tesliminin gerçekleştirildiği sistem, Yunanistan'da "Türkiye Meriç'ten girip bizi işgal eder mi?" paniğine yol açtı.

"TÜRKLER HAZIRLANIYORLAR"

Yunanistan'ın Penta Postagma isimli haber sitesinde yer alan bir haberde, Kaplan'ın tanıtımı yapılırken, haberde "Türkler hazırlanıyor" başlığı kullanıldı. Türkiye'nin Yunanistan'ı işgale hazırlandığını öne süren medya kuruluşu, adeta alarm durumuna geçti.

"BİZİM SİLAHLARIMIZ DAHA İYİ"

Yunan tarafından yayınlanan haberde Türkiyenin ürettiği ekipmanların etkisine ilişkin değerlendirme yapılırken, olası bir işgal senaryosunda Türkye'ye karşılık vereceklerini ifade etti. Ayrıca haberde Türk silahlarının her ne kadar yeni ve modern olsa da kendilerindeki Amerikan yapımı muadillerin çok daha iyi durumda olduğu iddia edildi.

Türkiye devamlı olarak işgal gibi bir planın gündeminde olmadığını, savaştan çok barış ve uzlaşı ortamını tercih ettiğini her ortamda duyurmasına karşılık Yunanistan'ın bu tavrı, geçmişte yaşananların bugüne yansıyan korkusu olarak belirtildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • alone canary 3 yıl önce Şikayet Et
    hemi korkuyorsun, hemi de it dalaş yapıyosun. uslu dur yunan, uslu dur!
    Cevapla
  • German 50 3 yıl önce Şikayet Et
    Yonan yonan akil ol o zaman
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya güzel reklam yapıyorlar izlesinler ve yapsinlarki sanayimiz para kazansın. Selanik ve adalarimizi usulca geri versinler. Yeni teknolojiyi denemiyelim.
    Cevapla
  • müco 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan basını gösteriyor çünkü türk düşmanlığı prim yaptığı için medya reytinge bakar halk bakıyor TV kanalları para basıyor adeta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR