Hafter'den alçakça hamle: Çocukları parayla kandırıp savaştırıyor

Libya'da darbeyle yönetime gelmeyi amaçlayan Hafter'in, Türkiye'nin de destek verdiği operasyon ile eli kolu adeta bağlandı. Dış güçlerden de beklediği desteği alamayan Hafter bu sefer de çocuk savaşçıları kullanmaya çalışıyor. Hafter, milislerine para karşılığı çocuk savaşçı katmak için uğraşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 16:51 GÜNCELLEME 26.06.2020 16:51 DÜNYA
Hafter'den alçakça hamle: Çocukları parayla kandırıp savaştırıyor
Hafter'den alçakça hamle: Çocukları parayla kandırıp savaştırıyor

Türkiye'nin Libya'ya girmesiyle Hafter'in darbe planları alt üst oldu. Yabancı paralı askerleri teker teker çekilen ve uluslararası desteğini hızla yitiren Hafter, Libya'da son kozlarını oynamaya çalışıyor. Sivilleri gözünü kırpmadan katleden Hafter, bu sefer de saflarına milis çekebilmek için çocukları kullanıyor.

 

 

Hafter para vaadiyle kandırdığı çocukları savaşmaya zorluyor.

"AYDA BİN 200 DİNAR VERİYORDU"

TRT Haber'den Elif Akkuş'un haberine göre, Libya'daki çocuklar halterin milislerine katılmak için para karşılığı kandırılıyor. Cezaevinde bulunan 18 yaşındaki Abdulkadir Yasim, Hafter milislerine katılma sebebinin işsizlik olduğunu belirterek, "Hafter bize ayda 1200 dinar veriyordu. 4 ay aralarında kaldım. Sivilleri katlettiğini bilmiyordum. Hafter'i bize koruyucu olarak tanıttılar." dedi.

 

 

"HAFTER BİZİ MAHVETTİ"

Cezaevindekilerin anlattıkları Hafter'in çocukları kandırmak için kendisini farklı tanıttığını ortaya koyuyor.

Hedefinde ise genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları var.

Sabrata'da eğitim verildiğini ilan ettiklerini ifade eden bir diğer çocuk ise bunu duyunca onlara katıldığını söyledi. Eğitim vereni tanımadığını, korktuğunu ve pişman olduğunu dile getiren çocuk, "Hafter için savaşmaya zorlanan tüm çocuklara okullarına dönmelerini söylüyorum, Hafter bizi mahvetti." dedi.

"ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYORDUM"

19 yaşındaki Hüseyin ise darbeci Hafter saflarına katıldığında 18 yaşın altındaydı. Ne için savaştığını bile bilmiyordu.

Hüseyin, "İşe ihtiyacım vardı, paraya ihtiyacım vardı. Sabrata'da 107. eğitim kampı diye bir kamp var orada eğitim gördüm. Hafter'in çocukları öldürdüğünü bilmiyordum. Savaşa katıldığım için okulumu tamamlayamadım. Girdiğim ilk çatışmada esir düştüm." ifadelerini kullandı.

"HAYALİM HERKES GİBİ NORMAL BİR HAYATTI"

Hayallerinde düzenli bir iş ve oturabileceği bir ev olan Tarık'ın anlattıkları da benzer. Ancak Hafter güçleri, hayallerini de, geleceğini de çaldı.

Hayalinin herkes gibi normal bir hayat olduğunu belirten Tarık, düzenli bir maaşı ve evi olsun istediğini, önce ayda 1200 dinar vereceklerini söylediklerini, sonra tek bir kuruş vermediklerini anlattı.

Cezaevindeki tablo ve çocukların anlattıkları, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Hafter'in "çocuk savaşçı" kullandığına dair iddiaları doğruluyor.

KAYNAK : TRT Haber
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk fotoğrafın en sağındaki çocuk Maykıl Skofelde benziyor :)) İnanmıyorsan gugla yaz kendin göre :)))
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Michael Scofield e bende benzettim.
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil hafter üzerinden arkasındaki alçakları zalimleri görün.hafter bir uşaktır.libyanın zenginliklerini peşkeş çekecek kadar alçak bir katildir.avrupadaki yüzmilyarlarca doların peşindeler.bu para devlet parasıdır.bu alçak hafter devlete hakim olsaydı.neler olacaktı neler.bizimlede münhasır deniz anlaşmasını bozacak hakkımızı yunan a vermeye çalışacaktı.
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter senin sonun yakındır bilesin. İşte Dünya'dan haberleri olmayınca böyle oluyorlar ne yapsınlar. Umarız gerçekleri görürler. Zaten Hafter'inde pek bir zamanı kalmadı. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'ya akıl versin ve iyi gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım. Zor değil ki. Hayırlısı ney ise o olsun...
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence yalan söylüyorlar yırtmak için
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam savaşta her şey olabilir malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR