Orayı aldık! Hafter için sonun başlangıcıydı

Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Abdullah en-Nemruş, Giryan kentinin geçen yıl ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılmasının "Hafter için sonun başlangıcı" olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 16:43 GÜNCELLEME 26.06.2020 16:44 DÜNYA
Orayı aldık! Hafter için sonun başlangıcıydı
Orayı aldık! Hafter için sonun başlangıcıydı

Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Abdullah en-Nemruş, başkent Trablus'un 100 kilometre güneyinde bulunan Giryan kentinin kurtarılmasının birinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Giryan halkına "şehirlerinin Hafter çetelerinin elinde kalmasını reddettikleri için" teşekkür etti.

 

"HAFTER İÇİN SONUN BAŞLANGICIYDI"

"Giryan'ın kurtarılması darbeci general Halife Hafter için gerçek anlamda sonun ve askeri çöküşün başlangıcıydı" cümlesini kullanan Nemruş, bu durumun Hafter'e destek veren devletlerin kirli yüzünü ortaya çıkardığını ve bir savaş suçlusu üzerine bahse girmeler için kayıp olduğunu ifade etti.

"STRATEJİK BİR DÖNEMEÇ"

Nemruş, Giryan'ın kurtarılmasının Trablus'u ve ülkenin batısındaki diğer şehirleri savunmak için yürütülen savaşta "stratejik bir dönemeç" olduğunu vurguladı.

 

HAZİRAN 2019'DA ALINDI

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde tanınan meşru Libya hükümetine bağlı ordu, 26 Haziran 2019'da, Hafter milislerinin Trablus'a düzenlediği saldırılarda yönetim merkezi olarak kullandığı stratejik öneme sahip Giryan'da kontrolü sağlamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kaldık Sirte için çok yığınak yaptılar.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların amacı petrole çökmek.sehirlerin bir önemi yok kendimizi kandırmayalım.hafterin aç boğazları doyurmak için bir çabası yok zaten.
    Cevapla
  • Avni demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Müslümanların haklarını gasp etme planları yapan onların geleceğini çalmaya çalışanları Allah Kahhar isminle kahru perişan eylesin.
    Cevapla
  • memur 3 yıl önce Şikayet Et
    Acil Sirteye girilmeli hem de çok acil. Petrolün dağıtımı ordan yapılıyor. AB palazlanmadan Sirteye girilmeliii...
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur, uluslararası baskı iyice artmadan oldu bittiyle 3 günde bu iş bitmeli,zamandan kazanmak için,kayıpların artmasını göze almaktan başka çare yok. Petrol bölgelerini almadan masaya asla oturmamalıyız çünkü biz türkiye olarak hep masada kaybeden tarafız. Malesef ki Saha da kazanıp masada veren ülkeyiz. En son suriye de de amerika dan askeri operasyonla aldık ama gidip rusya ya masa da verdik,ortak devriye fikrini ortaya atarak.
    Cevapla
  • Tirrek başkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunma şemsiyesi olmadan zor .mısırın israil ile sinaadasinda yaptığı cahillik savaşında bir anda kaybettiği 400 tank gibi .bir komedi yaşanır .türk yaş tahtaya basmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR