Hollanda Başbakanı Türkiye düşmanlığını bir kez daha gösterdi!

Dünya, Türkiye'nin koronavirüste normalleşme süreci ve turizmdeki güvenliğine hayran kaldı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise koronavirüs sürecini başarılı bir şekilde yöneten Türkiye'ye yönelik skandal açıklamalarda bulundu. Rutte, Türkiye'ye turist göndermenin akıllıca olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2020 00:05 GÜNCELLEME 27.06.2020 00:06 DÜNYA
Hollanda Başbakanı Türkiye düşmanlığını bir kez daha gösterdi!
Hollanda Başbakanı Türkiye düşmanlığını bir kez daha gösterdi!

Tur şirketlerinin Hollanda'dan Türkiye'ye turist göndermeye başlayacaklarını açıklamasını hazmedemeyen, Başbakan Rutte bu fikrin akıllıca olmayacağını söyledi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre neredeyse tamamen duran hava ulaşımı, normalleşme süreciyle tekrar canlanmaya başladı.

Hollanda'da, Türkiye'ye turist getiren tur şirketlerinin 10 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye turist getirmeye başlayacaklarını duyurması, Başbakan Mark Rutte'nin tepkisine neden oldu.

 

SKANDAL ÇIKIŞ: TÜRKİYE'YE GİTMEYİN

Şirketlerin müşterilerine bedava koronavirüs testi, olası kısıtlama durumlarında bedava geri dönüş bileti gibi imkanlar sunmasını sorumsuzluk olarak nitelendiren Rutte "Türkiye'ye gitmek akıllıca değil. Türkiye'ye sadece zorunlu hallerde seyahat edilebilir. Buna rağmen tatile gidenler, sigorta kapsamında olmayacak." ifadelerini kullandı.

DÜNYA ANTALYA'YA HAYRAN KALDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden 51 büyükelçi ve 50 basın mensubu, Antalya'ya hayran kaldı. Türkiye'nin koronavirüste normalleşme sürecini yerinde gören ve tatil güvenlik önlemlerini inceleyen kafileler, ülkelerinde Türkiye'nin koronavirüs sonrası tatil için en güvenli adreslerden biri olduğunu belirtti. Antalya, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.



BİLD MUHABİRİ ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEMİŞTİ

Almanların Türkiye'ye gelmesine engel olan Berlin Hükümetii, sebebin Kovid-19 olduğunu, salgın nedeniyle Türkiye'nin güvensiz olduğunu iddia ediyor. BILD muhabirlerinden Michael Quandt ise söz konusu iddiayı yerinde görmek için Türkiye, Antalya'ya geldi. Tatil için bir tesiste konaklama yapan Quandt, Alman hükümetini yalanlayan ve Türkiye'nin ne kadar güvenli olduğunu ispat eden bir habere imza attı.

ÖNLEMLER HASSASİYETLE UYGULANIYOR

'Michael Quandt' adlı muhabirin Antalya izlenimlerini anlattığı haberi Bild'de 'Cankurtaran bile maske takıyor' başlığıyla yayınlandı. Haberde Berlinden Antalya'ya seyahatte alınan önlemler adım adım anlatıldı. Türkiye'nin ne kadar güvenli bir ülke olduğu tarafsız gözle ortaya çıkarıldı.

Habere göre Türkiye'ye uçuşlarda maske takmak zorunlu. Kurala uymayanlara 70 ile 700 Euro arasında ceza kesiliyor. Maske takmamak için direnen yolcular aktarma yapılacak havaalanında uçaktan indiriliyor.

-Antalya Havaalanı’nda tüm gelen yolcuların ateşi ölçülüyor. Ateşi 37.8’den yüksek çıkanlara hemen havaalanında koronavirüs testi uygulanıyor.

-Uçaktan alana ve alandan da otele kadar otobüsle yapılan transferlerde her iki koltuktan birinin boş bırakılması zorunlu.

-Otele girişte içecek ikramı yerine müşterilere el temizliği için dezenfektan veriliyor ve ateşi yeniden ölçülüyor. Otel odasının banyosunda da temizlik için tüm önlemler alınmış.

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • BALTACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyin sömürgeci avrupa az kaldı türk devletler birligini kuralım asya afrika müslümanlarınıda yanımıza alalım tüm avrupa size vize koyacak güçdeyiz sömürecek ülkeniz kalmadı şimdi akdenize gözünüzü diktiniz ama kıcınız acıkda birde bizim pkk ve. Zillet toplulugu varya hdp kurultay yapar istiklal marşı okunmaz ayyıldız bayragımız olmaz chp orda birde terorislere saygı duruşuda dururlar ey chp ip sp (mustafa kemal ATATÜRK) ordular sizlere ölmeyi emrediyorum hedefiniz akdeniz diyen başkomutan şimdi başkomutan hedef akdeniz diyor kendini bilmezler libyada süriyede ırakda ne işimiz var diyor vesselm
    Cevapla
  • çepnitürkmen 3 yıl önce Şikayet Et
    lut kavminin dünyadaki temsili devleti.!! hollanda ve başbakanı.!!!
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu gibi alçakları ülkeye almayın bunun yandaşlarınıda almayın onların dolarıda avrosuda lazım değil biz bize yeteriz.
    Cevapla
  • neco 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar avrupada arastirma yapilmisti 2 once avrupanin enpis toplumu hollandalilar cikti anun icin mikrop mikroba bir sey yapman bie de turkiyeyi mikroba bogarlar ben burda yasadigimdan biraz olsun bagisiklik kazandim
    Cevapla
  • Kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bundan sonra Hollanda mallarını boykot edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR