Yunan belediye başkanından Miçotakis'e, insanlığa sığmayan Türkiye teklifi

Kardak krizinin mimarlarından Kelemez (Kalymnos) Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e kirli bir öneride bulundu. Diakomichalis, Miçotakis'e hitaben kaleme aldığı mektupta, "Türk TIR'larını ülkeye alalım, kontrol bahanesiyle bekletip ürünleri bozalım" diye yazdı. Diakomichalis'in mektubunda Ayasofya hazımsızlığı da dikkatlerden kaçmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2020 12:53 GÜNCELLEME 27.06.2020 13:09 DÜNYA
Yunan belediye başkanından Miçotakis'e, insanlığa sığmayan Türkiye teklifi
Yunan belediye başkanından Miçotakis'e, insanlığa sığmayan Türkiye teklifi

Türkiye ile Yunanistan'ı krizin eşiğine getiren, Kardak Adası'na Yunan bayrağını dikerek "Kardak Krizi"nin doğmasına neden olan aktörlerden şimdiki Kelemez (Kalymnos) Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e hitaben kaleme aldığı mektupta kirli bir öneriye yer verdi.

 

"Egnatia Otoyolundaki Türk TIR'lara Fren" başlığıyla yer alan mektupta Yunanistan'a ihracat yapan Türk firmalarının ürünlerini taşıyan Türk TIR'larının İpsala Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'a giriş yaptıktan sonra devam ettikleri Egnatia otoyolunda kontrol bahanesiyle durdurulmalarını, bekletilmelerini ve ürünlerinin bozulmasının sağlanmasını tavsiyesi yer aldı.

AYASOFYA RAHATSIZLIĞI

 

Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin meşru haklarını savunmasına uluslararası hukuk tezlerine dayandırarak karşı çıkamayan Yunanistan, bu kez de kamuoyunun dikkatini akılalmaz bir öneriye yöneltti. "kostasxan.blogspot. com"da Başbakan'a hitaben yazılan mektupta Türkiye'ye yönelik saldırgan ifadeler de yer aldı.

Diakomichalis, Ayasofya'da Kur'an okunmasından rahatsızlığını "İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs'ta Ayasofya'da Kuran'ın okunması acaba sonuçta, çok da önemli değil miydi ve Erdoğan'ın tahriklerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı sert açıklamada bulunmamalı mıydı?" dedi.

KARDAK KRİZİNİN MİMARI

Kilimli (Kalimnos) Adası eski Belediye Başkanı Dimitris Diakomichalis, görevde olduğu 1989-96 yılları arasında, o dönem Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'na çoban gönderip keçi beslettirmişti.

KAYNAK : Sabah Gazetesi
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • Ahmed Şenol 3 yıl önce Şikayet Et
    içleri de bozuk dışları da yunanın, bunun için ilerleyemiyorlar
    Cevapla
  • Dirilis 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan Askerlerini bekletmeye gerek yok onlar bizimkileri görünce zaten morarir.
    Cevapla
  • Halo 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni Ayvalik'a bekleriz koçum,gel sen biz seni çok güzel misafir etmesini biliriz,geri dönüşünde yüce türk bayrağına sarılı bir tabutta göndererek senin için çok iyi horozlaniyordu dedirtiriz.istersen venizelos dedene bir sor sana tarihte türklere horozlananlari anlatsinlar.
    Cevapla
  • SITKI 3 yıl önce Şikayet Et
    aklı o kadar çalışıyor 5 10 tır dolusu zerzevatla Türkiye yi yıpratabileceğini zannediyor ZAVALLI
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Komik herif hiçmi aklın yok.sende sınırlarımız içinde kalıcan o zaman seni sınırdışı edip vatandaşlıktan çıkaracağız bilesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR