Rusya’da anayasa reformlarının oylandığı siteye saldırı

Rusya’da anayasal değişiklikler için halk oylaması devam ederken, anayasa reformlarının resmi internet sitesine ülke dışından DDoS saldırıları gerçekleştirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 15:03 GÜNCELLEME 28.06.2020 15:03 DÜNYA
Rusya’da anayasa reformlarının oylandığı siteye saldırı
Rusya’da anayasa reformlarının oylandığı siteye saldırı

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, “Sabahtan beri, Конституция2020.рф. (anayasa2020.rf) sitesine DDoS saldırıları yapıldığı gözlenmektedir. Saldırıların Britanya ve Singapur’dan yapıldığı değerlendiriliyor” açıklamasını yaptı.

 

Конституция2020.рф (anayasa2020.rf) sitesi, anayasa değişiklikleri ile bunların ülke genelinde yapılan oylamasına dair bilgiler içeriyor.

SİBER SALDIRI DÜZENLENDİ

Daha önce de anayasa reformlarının oylanması için seçim merkezleri yeni açıldığında Rusya Merkez Seçim Komisyonu’nun internet sitesi DDoS saldırılarına maruz kalmıştı.

 

İngilizce açılımı ‘distributed denial of service’ (dağıtılmış hizmet reddi) olan DDoS, bir internet sitesine erişimi engellemek için, kapasitesinden daha yoğun bir trafik yaratılması yoluyla gerçekleştirilen bir siber saldırı.

Rusya’da koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen anayasal değişiklik oylaması, şu andaysa seçim merkezlerinde kalabalık gruplar oluşmaması adına 25 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR