Interpol’den İran’ın Trump talebine ret

İran’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın yakalanması için yaptığı başvuru Interpol tarafından reddedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2020 18:42 GÜNCELLEME 29.06.2020 18:42 DÜNYA
Interpol’den İran’ın Trump talebine ret
Interpol’den İran’ın Trump talebine ret

İran, geçtiğimiz aylarda Tahran Başsavcılığı aracılığı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinde rolü olduğu gerekçesi ile ABD Başkanı Donald Trump’ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında yakalama emri çıkartmıştı. İran, Trump hakkında çıkardığı yakalama emri ile ilgili Interpol’e başvuruda bulunmuştu.

Interpol, İran’ın başvurusunu reddetti. Yapılan açıklamada, “Interpol kurumunun kurallarının 3’üncü maddesi uyarınca Interpol’ün siyasi, askeri, dini veya ırksal nitelikte herhangi bir müdahale veya faaliyette bulunması kesinlikle yasaktır. Bu nedenle bu tür talepler genel sekreterliğe gönderilirse, Interpol tarafından dikkate alınmayacaktır” denildi.

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    kimi kime yakalatmaya calışıyon ?
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump gerçekten suçlu olsa bile bunu kabul etmeyi göze alamazlar. Çünkü malesef Dünya sanıldığı gibi adalet ile yönetilmiyor. Güçlü olan ezer geçer mantığı artık o gizlice veya açıkta mı yapılır bilemem. Eğer Interpolden yakalama kararı çıkarırsa ABD o şirketi kökten bitirir emin olun ... Umarız ikiye bölünürsünüzde Dünya'daki güç dengesizliği kısmi olarak azalır. Dövizimizin yükselmesi dileği ile .... Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etin... EVDEKAL alalım ve maskesiz çıkmayalım. Çok mu zor lan !?
    Cevapla
  • Ediz 3 yıl önce Şikayet Et
    Şia yine şov peşinde. Yiyorsa gidip kendileri alsın.
    Cevapla
  • 67li 3 yıl önce Şikayet Et
    iranda biliyor yakalanmayacağını ama aklıma Hz.ibrahim ateşe atılırken karıncanın ateşi sö düremeyeceğini bildiği halde su taşıması geldi
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki bizim aradigim hainler yakaliyorlar da irana ret demis o kadar pkk fetø var aranan nerde oldugu biliyorlar onlari niye vermiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR