Hamas'tan İsrail ilhakı açıklaması

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk, Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'nın bazı bölgeleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak planını mevcut tüm yolları deneyerek boşa çıkaracaklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 09:38 GÜNCELLEME 30.06.2020 09:38 DÜNYA
Hamas'tan İsrail ilhakı açıklaması
Hamas'tan İsrail ilhakı açıklaması

Hamas'a bağlı El-Aksa Televizyonu'na konuşan Musa Ebu Merzuk, "Uluslararası hukuk, halkımıza, İsrail işgaliyle her şekilde mücadele etme hakkı veriyor. Bu sebeple Filistin halkı Batı Şeria'dan çıkarılamaz. Buna karşı direniriz" dedi.

 

"PLANI BAŞARISIZLIĞA UĞRATACAĞIZ"

Her türlü yolu deneyerek ilhak planını boşa çıkaracaklarını anlatan Ebu Merzuk, İsrail işgali ve Tel Aviv yönetiminin planlarıyla mücadelede üniter bir program üzerinde anlaşma sağlanması için ulusal bir toplantı düzenlenmesi çağrısı yaptı.

İlhak planıyla mücadelede tüm grupların iştirak edeceği ulusal bir plan hazırlanmasını isteyen Ebu Merzuk, Arap ve İslam ülkelerini de, ilhak planını başarısızlığa uğratmaya çağırdı.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

İSRAİL'İN İLHAK PLANI

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR